Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ebre Seguretat

Esquerra demana actualitzar els Plans d’Emergència Nuclear

El grup registra una Proposició no de Llei per exigir fer un simulacre general d’emergència

REDACCIÓ

Whatsapp
Central nuclear d'Ascó. Foto: Joan Revillas/DT

Central nuclear d'Ascó. Foto: Joan Revillas/DT

La diputada al Congrés Norma Pujol i el senador Miquel Aubà han fet públic el contingut de la Proposició no de Llei (PNL) que han registrat a les Corts espanyoles sobre l’actualització dels Plans d’Emergència Nuclear Exteriors. Pujol ha explicat que «Esquerra demanem a l’Estat que actualitzi els Plans d’Emergència Nuclear Exteriors d’acord amb la normativa europea i organitzi un simulacre d’emergència general». Pujol ha recordat que «durant els darrers trenta anys només s’ha realitzat un simulacre general d’emergència nuclear».

La diputada ha fet saber que ella i el senador Aubà van convidar per carta el president del Consejo de Seguridad Nuclear a visitar la zona de les centrals per entrevistar-se amb els alcaldes. Aquest els ha contestat que coneixia els dèficits i les demandes, i que faria una visita als municipis.

La PNL presentada per Esquerra Republicana demana que s’aprovi un nou Pla d’Emergència Nuclear Exterior de les centrals d’Ascó i Vandellòs (PENTA) ampliant la zona I (zona de mesures de protecció urgents) amb una nova subzona IIA per incorporar els municipis situats entre els 10 kilòmetres i 20 kilòmetres de les centrals. A més de facilitar-los els mateixos mitjans i recursos que als de la zona I. També es demana assegurar la cobertura de telefonia mòbil total als municipis de la zona I, així com la construcció, adequació i manteniment de les principals infraestructures de comunicació (carreteres, vies ferroviàries, estacions de tren) que permeten la concentració i evacuació de la població. També sol·licita la professionalització de la gestió dels plans mitjançant la creació d’una nova figura professionalitzada de tècnic de protecció civil resident a cada àrea nuclear.

Comentarios

Lea También