Exigeixen aturar la sinistralitat de l’AP-7 al tram Ulldecona-Freginals

Es tracta d’una recta molt llarga, amb les àrees de descans a quilòmetres de distància, a l’Aldea i Benicarló

28 octubre 2019 11:50 | Actualizado a 01 noviembre 2019 12:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ajuntaments i entitats veïnals de les Terres de l’Ebre han denunciat el tram de l’autopista AP7 entre Ulldecona i Freginals, a la comarca del Montsià, com un punt negre de la xarxa, per una acumulació d’accidents al llarg dels anys.

Es tracta d’una recta molt llarga, sense cap àrea de descans i que té les àrees de servei més properes a força quilòmetres, concretament a l’Aldea i a Benicarló.

En 10 anys han mort 17 persones, i 33 n’han resultat ferides greu, segons dades del Servei Català de Trànsit. Cal dir que el 2016 va tenir lloc el fatídic accident de l’autobús a Freginals, on van perdre la vida 13 estudiants d’Erasmus.

El darrer accident va tenir lloc el passat 10 d’octubre, quan un camioner va perdre la vida al quilòmetre 337, mentre que al punt quilomètric 333 es va produir el 2016 l’accident d’autobús de Freginals.

Els Ajuntaments de Freginals i Ulldecona ho han denunciat reiterades vegades, i hi ha molta preocupació al respecte.

«Fa molts anys que diem repetidament que aquest tram és perillós. Recordo que a l’accident de Freginals ja es va alertar que era un punt negre», denuncia al Diari l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura. «La concessionària de l’autopista al·lega que no és tan greu, però de sortides de via i d’ensurts en tenim cada setmana».

«Hi ha una recta molt llarga i els cotxes van molt ràpid, a més que les àrees de descans més properes no estan fins l’Aldea i Benicarló. No sabem la causa, però que hi ha molts accidents i ensurts és una realitat, i això s’ho haurien de mirar. Si tenen detectat que el problema és la manca d’àrees de serveis, haurien d’afegir-ne una. Hi ha alguna cosa que no és correcta, i per tant cal aplicar les mesures oportunes», declara Ventura.

Per a l’alcaldessa el fet que just en aquest tram hi haja un radar no és pas cap casualitat. I és que entre els punts quilomètrics 325,1 i 343,1 en direcció a Tarragona, se situa el radar que més recapta de la província i ni més ni menys que de tot Catalunya. Com ja va informar el Diari el 2016, en un any aquest aparell situat a l’AP-7 al Montsià va posar fins a 44.011 multes a conductors, el que va traduir-se en una recaptació global de 2,4 milions d’euros. Això vol dir que diàriament són «caçats» un centenar de conductors. Trànsit defensa els efectes sobre la seguretat viària del radar, i sosté que l’accidentalitat s’ha reduït per aquest mateix.

Comentarios
Multimedia Diari