Familiars de set víctimes ja són a Tortosa per ajudar a la identificació

Els familiars de set de les víctimes de l'accident d'autobús de Freginals ja són a Tortosa per col·laborar en la identificació oficial dels cadàvers mitjançant un reconeixement visual i aportant mostres d'ADN

19 mayo 2017 19:54 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els familiars de set de les víctimes de l'accident d'autobús de Freginals ja són a Tortosa per col·laborar en la identificació oficial dels cadàvers mitjançant un reconeixement visual i aportant mostres d'ADN.

Segons han informat a Efe fonts de la Generalitat, si es confirma la identificació inicial de les víctimes, les set famílies que ja són al tanatori de Tortosa són de cinc estudiants italianes, una uzbeka i una altra austríaca.

A falta que es compari la identificació inicial de les víctimes amb el seu ADN o el dels seus familiars, per poder certificar oficialment la seva identitat seguint les exigències dels procediments judicials, la Generalitat ha confirmat que set de les víctimes són italianes, dues alemanyes, una romanesa, una francesa, una uzbeka i una austríaca.

A mesura que van arribant a Tortosa, els Mossos d'Esquadra i l'equip de forenses acompanyen els familiars en la identificació dels cadàvers i recullen totes les dades que puguin contribuir a la identificació científica de les víctimes, com mostres d'ADN de raspalls de dents, radiografies de les dents o empremtes dactilars.

A més, com a molts dels països de les víctimes, a diferència d'Espanya, només disposen de les empremtes de les persones fitxades per la policia, dos forenses de l'equip activat per la conselleria de Justícia, especialistes en odontologia i experiència en identificació de cadàvers en grans catàstrofes també col·laboren en les tasques d'identificació.

Si no hi ha vies alternatives d'identificació, els Mossos també demanen informació als dentistes de les possibles víctimes a través d'Interpol, segons han informat a Efe fonts pròximes al cas.

Al tanatori de Tortosa també s'hi han desplaçat una desena d'intèrprets de la conselleria de Justícia per atendre les famílies en anglès, francès, italià i alemany, entre d'altres idiomes.

Els intèrprets assisteixen les víctimes i els familiars en el reconeixement dels cadàvers i durant les entrevistes amb els Mossos d'Esquadra i els professionals de l'Institut de Medicina Legal i Forense.

L'equip de traductors també està a disposició dels afectats que vulguin agilitar els tràmits judicials vinculats amb l'accident, com l'opció de formar part del procediment i reclamar les indemnitzacions legals que els puguin correspondre.

Precisament, la jutge d'Amposta (Montsià) que porta el cas ha acordat avui que quan la vintena de ferits que segueixen hospitalitzats siguin donats d'alta, siguin informats per escrit per les oficines d'ajuda a les víctimes de totes les possibilitats que tenen de participar en el procediment.

També ho poden fer a través del jutjat més pròxim, sense que hagi de ser el d'Amposta, per evitar així els desplaçaments, per això els jutjats es coordinarien, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Comentarios
Multimedia Diari