Festa a Lo Pati per celebrar les noces de plata de la Mona Micaela

Aquest dissabte hi haurà una jornada performàtica al centre d´art, en honor al nino que es va 'casar' fa dos anys amb el mono de l'Anís

19 mayo 2017 15:55 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Micaela és un nino en forma de mona que es va «casar» fa tres anys amb l’estàtua que hi ha a Badalona del mico de l’Anís del Mono, en una acció performàtica de la mà d’Òscar Vives. Ara, a Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre, a Amposta, se celebraran les seues noces de plata (pressuposant que dos anys i mig en la vida d’un primat equivaldrien a 25 en la vida d’una persona) en un gran jornada festiva aquest dissabte.

Així, s’ha aconseguit la complicitat de diverses entitats i associacions de les Terres de l’Ebre, entre elles el grup de jotes Jasdansa, la Rondalla dels Alfacs o l’associació Morràpita de Sant Carles de la Ràpita. Precisament serà a La Ràpita on començarà dissabte al matí la celebració, amb la participació de la mona a la Diada del Vermouth.

Dissabte a la tarda, Amposta viurà el punt àlgid de la festa amb un coso iris festiu que sortirà del pont Penjant i comptarà amb la participació de la comparsa de carnaval de l’Associació de Veïns del Grau, la Colla de Gegants, Capgrossos i Diables d’Amposta o el Grup Batukeem. La desfilada acabarà a Lo Pati, on al llarg de la tarda i part de la nit es duran a terme diverses actuacions, musicals o performàtiques, en les quals intervindran alguns dels grups que han participat al coso iris i d’altres com l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta (Etca), Mamba Pimka o la soprano Maripau Medina acompanyada al piano per Duna Fontanet.

A més a més, fins el 23 d’abril es podrà veure a Lo Pati l’exposició de les ofrenes d’artistes entregades a la Mona Micaela en motiu del seu casament. Els artistes ebrencs també n’han creat d’altres expressament per la nova celebració.

Entre els artistes que participen en aquesta exposició hi ha Jordi Abelló, Àlvar Calvet, Manel Margalef, Alfred Porres, Antònia Ripoll, Sabala, FMG, Hernán en H o els alumnes de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta.

L’objectiu de tot plegat és crear vincles entre els artistes del territori i de fora i apropar l’art contemporani a la gent través d’un esdeveniment festiu obert a tots.

Comentarios
Multimedia Diari