Finalitzen els treballs als boscos afectats per l’incendi de la Ribera d'Ebre

L’actuació ha fet disminuït els riscos relacionats amb l’erosió facilitant la regeneració natural del bosc i millorarà la prevenció de nous incendis

04 enero 2021 17:30 | Actualizado a 04 enero 2021 17:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha finalitzat aquests dies les actuacions planificades a la zona de l’incendi de la Ribera d’Ebre de l’estiu de 2019. Un foc que es va iniciar a Torre de l’Espanyol i que va afectar 6.081 hectàrees de les quals un 80% forestals (4.281hectàrees).

Els treballs fets per Forestal Catalana S.A es van iniciar el mes de setembre de 2019 i han facilitat la regeneració natural. Han consistit en l’execució de feixines en un total de 316 ha, la retirada de vegetació amb risc de caiguda als vials principals en més de 100 km, l’arranjament de vials estratègics en una longitud superior als 90 km i la tallada i derramat de vegetació en zones de pendent secundàries en un total de 155 ha.

Les accions referents a tractament de la vegetació han tingut com a objectiu la implementació i futur desenvolupament d’un bosc que protegeixi el sòl dels processos erosius, i que augmenti i conservi la biodiversitat existent a la zona. També s’ha intervingut en la millora de la xarxa viària necessària per a la gestió, la prevenció i l’extinció d’incendis de la zona. Una de les principals dificultats a l’hora de treballar ha estat que el 100% de la superfície és privada i presenta una enorme quantitat de propietaris. Per poder treballar en cada zona s’han hagut de localitzar i obtenir les autoritzacions pertinents. Aquesta tasca s’ha fet amb la col·laboració dels ajuntaments i els tècnics responsables dels treballs.

Comentarios
Multimedia Diari