Fins a 600 persones participen al '24h Rollertour' al circuit de Calafat

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la sisena edició del '24h Rollertour', amb participants de totes les edats i èxit de públic

19 mayo 2017 22:16 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dissabte a la nit va arrencar la sisena edició del ‘24h Rollertour’ al circuit de Calafat de l’Ametlla de Mar.

Es tracta de tres proves de resistència independents realitzades amb patins al circuit de velocitat (de 3.250 metres de longitud) i que duren fins a 24, 12 i 6 hores respectivament. En qualsevol de les tres proves s’hi pot participar sol o en equip (amb relleus) i no es obligatori córrer durant totes les hores seguides, si bé el guanyador és qui més distancia ha recorregut en finalitzar la competició. El ‘24h Rollertour’ és gestionat i dirigit per Art Status.

En aquesta edició hi han participat fins a 600 patinadors entre totes les categories, les edats dels quals abastaven des dels 9 fins als 60 anys. El públic global assistent a les tres proves ha ascendit fins la xifra de 1.500 persones.

«Aquesta edició ha sigut molt positiva perquè segueix la tendència de creixement positiu tant en participants com en assistents i l’agermanament que s’està creant entre atletes i països», valora el director tècnic José Vicente Moreno.

En aquest sentit, hi ha hagut participants de països molt diversos com Iran, República Txeca, Suïssa, Eslovènia, França, el Regne Unit, Alemanya, Veneçuela o Bèlgica, entre d’altres.

«La prova reina és la de les 24 hores, però les altres dos també tenen els seus seguidors, o també són una escala gradual per finalment assolir el gran repte de les 24 hores», explica Moreno.

A nivell de participants, els organitzadors destaquen la seua varietat, amb competidors campions mundials d’ultrafons i velocitat, així com d’altres patinadors que ho fan simplement per afició o per mantenir-se en forma.

«Per als més petits, la competició és un goig enorme que han estat esperant durant tot l’any, i per als adults un orgull, amb una gran capacitat de superació», valora Maria Alvero, cap d’acollida de la comunitat roller.

L’elecció dels organitzadors per l’emplaçament de l’acte en aquest circuit cap a l’any 2008 es deu a un cert simbolisme, donat que el circuit de Calafat és un dels primers de Catalunya i, a nivell nacional, on han conduït grans glòries del motociclisme, a més d’ubicar-se en un espai molt segur i únic, molt a prop del mar.

Comentarios
Multimedia Diari