Fins l'any que ve, Festa del Renaixement!

Aquest diumenge a la nit Tortosa ha acomiadat el segle XVI. La gran desfilada final ha esquivat la tempesta de forta pluja i trons que ha caigut només dues hores abans

23 julio 2017 19:11 | Actualizado a 24 julio 2017 17:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Va haver sort. La forta tempesta amb trons, vent i intensa pluja que va caure a Tortosa (i a tota la demarcació) va arribar una mica abans del previst, a les 5 de la tarda, de forma que no va afectar en absolut l’acte principal de tancament de la Festa del Renaixement, la gran desfilada amb tots els participants, ni la resta d’activitats previstes en el programa de l’esdeveniment.

D’aquesta manera, a les 19.30 hores, els Abanderats de Tortosa, les famílies nobles, els procuradors, els integrants dels campaments, les agrupacions musicals i companyies estrangeres, el ball de Cavallets, els protagonistes dels espectacles... Grup a grup, pas a pas, van anar desfilant per l’avinguda Generalitat fins la plaça de l’Ajuntament ahir a la tarda tots els participants de la XXI Festa del Renaixement en un acte que serveix a manera de resum i cloenda de l’esdeveniment que des de dijous va traslladar la ciutat de Tortosa a l’esplendor que va viure durant el segle XVI.

Després del tancament de portes acomiadant el segle XVI al Portal del Romeu, com cada any, la festa encara va seguir fins a les dotze de la nit a la plaça de l’Absis, que encadenà un seguit de les actuacions més destacades de la Festa, a manera de traca final.

Abans d’entrar a la missa d’època diumenge al migdia, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el regidor de Festes, Domingo Tomàs, van fer una primera valoració. Bel i Tomàs  van coincidir en mostrar-se satisfetos quant a assistència de visitants a la ciutat, afluència de públic a tots els espectacles i absència d’incidents. 

Més visitants estrangers
Segons van apuntar l’alcalde i el regidor de festes, l‘origen del públic de la Festa del Renaixement continua sent força heterogeni, amb un elevat percentatge de visitants nacionals, però amb presència cada vegada més d’estrangers, sobretot francesos. 

Aquest diumenge, per exemple, un turoperador de Barcelona va enviar a Tortosa dos autobusos amb ciutadans de nacionalitat xinesa, que seria la primera vegada que visitarien l’esdeveniment. Per una altra banda,  l’alcalde de Tortosa va destacar la consolidació d’un model de Festa del Renaixement sostenible econòmicament.

«Avui estem fent una Festa del Renaixement amb una aportació econòmica de l’Ajuntament que és una quarta part de la que es destinava l’any 2006. I això ha estat possible gràcies a un ús molt eficient dels recursos i a l’entrada de companyies de casa. Abans la Festa es feia amb grups de fora. Ara ho fem amb grups de fora i grups de casa, i això permet fer gran la festa, fer-la sostenible i donar a conèixer les companyies que han crescut al voltant de la Festa del Renaixement i que són requerides per altres celebracions de recreació històrica d’altres ciutats», va expressar Bel.

Domingo Tomàs va destacar així mateix la gran participació en els espectacles, que van tenir molt bona acollida entre el públic. Així, els espectacles propis i els d’aforament limitat van registrat una elevada ocupació, en la línia de les últimes edicions, i el públic va respost favorablement a iniciatives noves com el torneig cavalleresc de les Avançades o les visites nocturnes a la Catedral, que han omplert tots els passis programats.
 

Comentarios
Multimedia Diari