‘Fished’, de Carole Flament, millor ‘curt’ del Festival de la Terra Alta

In-FCTA tanca amb èxit una edició telemàtica centrada a oferir eines professionalitzadores

ACN

Whatsapp
Els artistes que van rodar la gala del festival. foto: ACN

Els artistes que van rodar la gala del festival. foto: ACN

El colpidor curtmetratge de Carole Flament Fished va ser ahir el guanyador de la secció CovMAXI en la quarta edició del concurs de curtmetratges del Festival de Cinema de la Terra Alta, In-FCTA. El jurat va concedir un accèssit a l’obra de Míriam Montero, Aquí i allí. A la secció CovMINI per a menors de 16 anys es va premiar  L’orinal, de Clàudia Vidal, una proposta humorística de cinema mut amb un repartiment d’actors i actrius infantils. La participació es va mantenir en la mitjana habitual, tant al concurs com a les formacions que enguany es van oferir en streaming per Instagram, però la qualitat de les propostes ha fet un salt en aquesta quarta edició, gràcies també als cursos de producció audiovisual de l’escola FX Animation.

El Festival de Cinema de la Terra Alta, l’In-FCTA, ha aconseguit mantenir-se viu en una edició marcada per la situació sanitària que l’ha apartat dels carrers de Bot i dels municipis de la comarca. 
Aquest certamen, nascut gairebé com un joc d’estiu entre amics, s’ha consolidat i ha decidit fer una aposta pels curtmetratges a la vegada que ha promogut i incentivat que les propostes dels participants hagin fet un «salt qualitatiu». Han estat una desena els films que han optat als premis. 

El jurat d’aquesta quarta edició de l’In-FCTA 2020 ha estat format per l’actriu i directora Antonia San Juan, l’actriu i cantant Itziar Castro, la CEO de l’escola FX Animation Fàtima Vilà, i la directora del centre d’art ebrenc Lo Pati Aïda Boix. FX Animation ha estat l’encarregada d’impartir una desena cursos de formació per aprendre a crear un curtmetratge des de la preproducció fins a la postproducció, passant pels efectes especials, l’edició, la realització o la direcció de fotografia, entre d’altres. 

Els cursos, amb una vintena d’alumnes de mitjana, es van fer en obert entre el 6 i el 17 de juliol, a través d’Instagram Live, i oferien una marge de temps per aplicar totes les eines de creació apreses en els curts que es podien presentar al concurs fins a l’1 d’agost.
Aquest impuls a la professionalització s’ha fet notar. «Va començar com un joc on tothom tingués l’oportunitat de fer cinema, però ara, havent decidit fer un festival de curtmetratges picarem més alt en la qualitat i en el filtre dels que es puguin presentar. També es valorarà amb una secció a part la feina dels cineastes amateurs», va explicar el director de l’In-FCTA, l’actor Ivan Massagué. 

Aquesta edició telemàtica va tenir també la seva gala de cloenda però un mica més lluny de la plaça major de Bot. La gran festa de tancament es va gravar a principis de juliol, i es va poder seguir a la web i per televisió. Al voltant d’una taula i avituallats per Pablo Albuerne, conegut com a Gipsy Chef, convidats de luxe com Edu Soto, Mireia Aixalà, Sergi Pompermayer, o Juli Fabregas i Jordi Díaz, que van fer de mestres de cerimònies, van convertit una trobada entre amics en un espectacle que va combinar humor, música i teatre. Les actuacions de Sílvia Pérez Cruz, Muchachito i Bebe  es van intercalar amb l’anunci dels premiats i altres espectacles, com el de la ballarina Tatiana Monells. 

Temas

Comentarios

Lea También