Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Focs controlats al Delta ajuden a eliminar matèria orgànica i espècies al·lòctones dels Ullals de Baltasar

El parc natural redueix enguany a dues hectàrees l'ús dels incendis controlats com a eina de gestió per l'increment de la salinitat del sòl

ACN

Whatsapp
Un agent rural cala foc a un senillar dels UIlals de Baltasar. Foto: ACN

Un agent rural cala foc a un senillar dels UIlals de Baltasar. Foto: ACN

Netejar de matèria orgànica i biomassa acumulada els Ullals de Baltasar, al mateix temps que regenerar el senillar i eliminar les espècies al·lòctones que han proliferat des de fa anys en aquest singular espai natural del delta de l'Ebre. Efectius del Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals (GEPIF) i dels Agents Rurals, coordinats pel Servei de Prevenció d'Incendis Forestals i tècnics del parc natural, han efectuat aquest dimarts al matí cremes controlades als Ullals amb aquests objectius. La pràctica, que s'efectua per tercer any consecutiu, s'ha limitat en aquesta ocasió a dues hectàrees poblades, principalment, per senillar. De fet, i segons el parc natural del Delta de l'Ebre, aquests seran els únics incendis controlats que tindran lloc aquesta campanya: l'increment de la salinitat del terreny, que alenteix el creixement de la vegetació, permet reduir aquesta pràctica.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También