Fotodenúncia a la Bassa de l’Arena per preservar el Delta

Una vintena de fotògrafs participen en una intervenció efímera
per alertar les administracions de la regressió que pateix el Delta

15 febrero 2020 10:40 | Actualizado a 17 febrero 2020 12:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una cinquantena de fotografies sobre espais del delta de l’Ebre d’una vintena de fotògrafs de Tarragona i les Terres de l’Ebre s’han exposat a la Bassa de l’Arena de Deltebre, en un acte de fotodenúncia per alertar les administracions de la regressió que pateix el Delta.

Sota el títol «I ara què?», el grup de fotògrafs, liderat per Rubén Perdomo amb el projecte anomenat «Photo KM 0», la mostra vol reflexionar sobre el futur del delta de l’Ebre un cop ha passat un dels pitjors temporals que es recorden, el Glòria, malmetent i causant greus danys a tot el litoral català, però especialment al delta de l’Ebre.

«És una crida perquè les administracions no obliden el territori després del que ha passat. Si no ens posem les piles entre tots, el Delta acabarà desapareixent», explica al Diari l’Olga Cabezas.

A l’acció s’han unit fotògrafs que ja participaven al projecte «Photo KM 0» i d’altres de Deltebre, i entre les branques i els materials supervivents d’un dels espais més afectats pel temporal, la Bassa de l’Arena, s’hi han exposat instantànies de diferents espais del delta de l’Ebre abans i després del Glòria. Ahir a la tarda es van instal·lar i es va llegir un manifest per demanar inversions en aquest territori tan fràgil.

Les fotografies romandran aquest cap de setmana a la Bassa de l’Arena i després l’Ajuntament de Deltebre se’n farà càrrec i les recollirà per poder-les exposar en una altra ocasió.

Comentarios
Multimedia Diari