Francesc Brull, de l'Avi Lluís: ‘És una mel sense manipular'

Entrevista al responsable de la cooperativa del Perelló

15 julio 2017 16:54 | Actualizado a 17 julio 2017 09:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Francesc Brull és responsable de Mel de l’Avi Lluís, cooperativa dedicada a l’apicultura des del Perelló. Brull és la tercera generació d’aquesta empresa familiar que s’ha convertit en la gran productora de mel de Catalunya i que té 70 anys d’experiència. Tenen una potent botiga online a rebostavilluis.com.

Vostè és la tercera generació que es dedica a la mel. Quina és l’essència de Mel de l’Avi Lluís?
- Som una empresa familiar dedicada a la producció de mel, i bàsicament el 90% la venem amb Mel de l’Avi Lluís. Fa uns tres anys això no era encara així, però vam decidir aportar més valor afegit al que fem, i oferir la nostra mel el més directament possible, sense intermediaris i sense manipular-la. Això és el que ens caracteritza. És una mel directa de les nostres abelles. Aquest és el nostre objectiu i la nostra raó de ser. Tenim més de 2.000 caixes o arnes d’abelles i treballem a través de la transhumància per les diferents floracions del territori català i sobretot ebrenc.

- Quants tipus de mel treballeu?
- Vuit: mel de romaní, de taronger, de bruc, de mil flors, de prat d’alta muntanya, d’eucaliptus, de farigola i de bosc.
 
- Teniu una botiga molt reconeguda, El Rebost de l’Avi Lluís. 
- La botiga va arrencar fa uns deu anys, i allà es poden degustar totes les mels i trobar una gran selecció de productes de qualitat de les Terres de l’Ebre, no només hi ha mel. També es poden trobar altres productes relacionats amb l’apicultura com pol·len, espelmes de cera natural, pròpolis, gelea real i productes de cosmètica fets amb mel. 

- Us heu adaptat ràpidament al comerç online.
- Sí, des de fa uns tres anys. Vam considerar-ho molt important. I ara la botiga també està adaptada al mòbil perquè qualsevol, des del sofà de casa seua, puga adquirir còmodament els nostres productes i els de la resta del territori.

- A quin client us adreceu especialment?
- Intentem vendre tota la mel a Catalunya, i per això l’etiquetem en català. Volem defensar el nostre producte d’aquí. I el client català ho sap, i per això és el nostre públic. Som del territori, de forma que la nostra política d’empresa també és donar faena a la gent d’aquí. Des de l’any passat també vam començar a etiquetar amb el distintiu de la Reserva de la Biosfera els productes produïts dins la zona de la Reserva.

- Com ha anat la campanya?
- Aquest és un any complicat perquè va fer una gelada a l’hivern que va castigar, i els canvis tan bruscos de fred a calor no són mai bons i afecten les abelles. 

- El vostre producte estrella o més innovador és una mel amb cacau.
- Sí, fa un any que l’hem tret  la veritat és que està tenint molt d’èxit entre els notres productes. Realment, la recomanem per tothom, i és ideal per als xiquets. Té aroma de cacau 100% pur i textura de mel de taronger. És pot prendre  untant-la al pa o diluint-la a la llet. A més a més, avui en dia que la gent es cuida tant, cal dir que és un producte completament natural sense sucres ni greixos afegits, i també té un alt contingut en vitamina C i propietats antioxidants.

Comentarios
Multimedia Diari