Gandesa aprova els tràmits per ampliar el polígon industrial La Plana

L’empresa de cosmètica natural amb arrels terraltines Freshly Cosmetics ja hi està construint el seu centre logístic

14 enero 2022 07:10 | Actualizado a 15 enero 2022 07:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Gandesa ha aprovat la modificació del planejament urbanístic per tal d’ampliar en 10,8 hectàrees el polígon industrial La Plana.

Amb la modificació puntual de sòl rústic a sòl urbanitzable industrial, es fa un pas més per avançar en el futur polígon La Plana II. Per a l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, és una necessitat per al futur creixement industrial de Gandesa, després d’exhaurir-se tots els metres quadrats lliures en sòl industrial al polígon I.

L’Institut Català del Sòl (Incasòl) i l’Ajuntament de Gandesa treballen en crear ara La Plana II, que tindrà una superfície de 25,79 hectàrees. De moment, però, s’està treballant amb una àrea de 10,8.

«Estem treballant de moment amb aquestes 10 hectàrees per avançar el més ràpidament possible, ja que aquests tràmits solen ser força lents. Començar per aquestes 10 era l’opció més ràpida per respondre a la futura ampliació urgent de Gràfiques Salaet, i també altres peticions d’altres empresaris que volen construir-hi naus», explica l’alcalde.

Per continuar en la tramitació, ara restarà la resolució de l’impacte ambiental de l’Oficina del Medi Ambient, que ja s’ha demanat.

Paral·lemanet a aquests trà-mits, l’Incasòl està treballant en el projecte de desenvolupament del polígon, que dissenyarà les parcel·les i els carrers.

L’alcalde Luz destaca les potencialitats de Gandesa per a atraure noves activitats econòmiques, com és especialment la ubicació, en un punt estratègic entre Saragossa, Barcelona i València. Un altre factor decisiu també és l’arribada de la fibra òptica.

Un dels inconvenients del polígon, fins ara, és la falta d’accessos directes des de les carreteres C-43 i N-420, de manera que s’ha d’accedir per dins del nucli urbà, amb els problemes que això genera quan han de circular camions i vehicles de gran tonatge. Luz avança al Diari que tot just la setmana que ve es reunirà amb el Departament de Territori per conèixer la maqueta del projecte de millora de l’accés des de la C-43.

Territori preveu l’habilitació d’un ramal d’enllaç des de la nova rotonda fins al vial actual del sector la Plana, per a facilitar l’accés al propi polígon i la seua àrea d’influència. Aquesta actuació, que es preveu executar enguany, compta amb un pressupost de 400.000 euros.

Centre logístic de Freshly

Paral·lelament l’empresa de cosmètica natural amb arrels terraltines Freshly Cosmetics està treballant en la construcció d’una gran nau al polígon de Gandesa, que serà el seu centre logístic. L’empresa ja disposa de naus de lloguer i treballa a Gandesa des de fa anys, però la compra de dues parcel·les del polígon la Plana a l’Incasòl l’any passat permetrà crear un centre logístic de primer ordre i que estarà llest aquest mateix 2022, amb unes previsions de crear fins a 150 llocs de treball en cinc anys. Una iniciativa molt benvinguda en un entorn eminentment rural com la Terra Alta, que pateix despoblament des de fa anys.

L’alcalde Luz ha celebrat els avenços en la construcció de la nova nau. «La previsió és acabar-la al maig i veig que van a molt bon ritme», clou.

Comentarios
Multimedia Diari