Gemma Carim: 'El Museu ubicat a Ca don joan és el nostre somni'

Vinebre viurà un intens cap de setmana cultural el 6 i 7 d’octubre. El municipi fa una clara aposta pel patrimoni del territori i pel turisme

01 octubre 2018 08:46 | Actualizado a 01 octubre 2018 08:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vinebre es prepara per al 18è Cap de Setmana Iber i la 2a Fira del Vimblanc, que se celebraran el 6 i 7 d’octubre.

Vinebre viurà uns dies molt intensos i culturals. La cultura és un dels àmbits sovint més oblidats. Amb quines accions fomenteu la cultura del poble?

La cultura és un eix fonamental en el nostre govern i molta part del pressupost hi va destinat. El nostre desenvolupament econòmic gira entorn de la recuperació de patrimoni tant material com immaterial, conservació i difusió turística. Des dels anys 70 treballem a l’establiment ibero-romà de Sant Miquel (a hores d’ara ja museïtzat) i tenim el premi literari més antic de les Terres de l’Ebre, aquest any ha celebrat la 36a edició. Som poble d’ibers, romans i templers, tots ells relacionats, també, amb la cultura del vi.

Quin és l’objectiu de la nova Fira Vimblanc? 
De la mateixa manera que hem anat reconstruint patrimoni i li hem tornat a donar vida, com amb el palauet renaixentista de Ca Don Joan, també particulars i administració volem apostar pel Vimblanc, un producte local que ens fa diferents. És una fira amb arrels culturals i tradicionals i amb projecció educativa. Volem donar l’impuls que es mereix a la tradició vitivinícola del nostre poble i promocionar aquest excel·lent producte.

Quins vins es podran tastar?
El vimblanc, un vi elaborat a partir de panses, serà l’eix central de la fira. Es començarà amb tres: Molí de Rué, Unió Fruits i el vimblanc elaborat l’any passat a l’escola Les Eres de Vinebre. Aquest any comptarem amb el celler de Capçanes com a convidat. Durant tot el dia es podran tastar vins tranquils de Molí de Rué, Unió Fruits, Biopaumerà i La Farinera vins, així com el vi fruit d’un projecte comarcal que aglutina quatre cellers de la Ribera d’Ebre, La Pocavergonya.

Quines activitats es proposen durant el cap de setmana iber?
Durant tot el cap de setmana tindrem visites guiades gratuïtes a l’establiment de Sant Miquel. A més, la visita de diumenge a les 17 hores serà teatralitzada i durant la tarda hi haurà tallers de ceràmica per als més petits. Cal recordar que l’establiment està obert tots els caps de setmana i festius per si es vol visitar particularment, sense guia. L’indret està museïtzat i tots els actius turístics de Vinebre disposen d’audioguia amb codi QR que es pot descarregar a l’Oficina de Turisme.

Quines actuacions d’altres àmbits heu portat a terme darrerament a Vinebre? 
Estem en vies de poder obrir un centre de dia per a la nostra gent gran, fent aquí una clara aposta pels nostres veïns, amb recursos del propi Ajuntament. Així mateix estem convertint Ca Don Joan en un referent cultural en l’àmbit territorial. Després d’haver executat la consolidació de tot l’edifici i la restauració de la planta baixa, molt aviat obrirem al públic la majestuosa sala d’exposicions i conferències al primer pis. També destaca la inversió al camí de riu, ramal del GR99, i l’arranjament de diversos camins del terme, que fan que augmenti la qualitat dels nostres passejos, caminades i rutes. Mantenir els equipaments en plenes condicions és, també, una feina diària i en aquest sentit vam arranjar tot el ferm de la zona dels campaments municipals i també el condicionament de l’entorn de la piscina municipal.

I quins projectes futurs voleu tirar endavant els propers mesos?
A finals d’any iniciarem les obres en dues sales nobles també del primer pis de Ca Don Joan, on s’ubicarà el museu. Aquest museu és el nostre somni, on podrem donar a conèixer el treball que fa a Vinebre des de fa molts anys. Properament la zona de l’embarcador de Vinebre gaudirà també de més equipaments per tal de propiciar el turisme fluvial, de natura i cultural. També tenim previst adquirir una finca urbana al centre de la població que es convertirà en un punt de serveis i afavorirà la descongestió de cotxes dels nostres carrers. Projectes també en marxa són els de la qualitat de l’aigua de boca i el manteniment de carrers i voreres, així com el projecte d’urbanització d’un polígon destinat a la construcció d’habitatges unifamiliars. Som incansables, estimem Vinebre i estem orgullosos de treballar per ell i la seua gent.

Comentarios
Multimedia Diari