Godall prepara la 14a Fira de l'Oli i l'Espàrrec

Se celebra aquest cap de setmana

19 mayo 2017 16:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El municipi de Godall celebra el proper cap de setmana, 11 i 12 de març, la 14a edició de la Fira de l’Oli i l’Espàrrec, una bona ocasió per descobrir les virtuts d’aquest poble i el seu prestigiós oli de la Cooperativa. Les varietats d’oli morruda, farga i sevillenca són les més destacades.

La qualitat de l’oli de Godall ha estat recentment reconeguda per la Diputació de Tarragona en l’última edició dels Premis del Centre de Desenvolupament de l’Oli (CDO) al millor oli d’oliva verge extra-fruitat-verd-amarg, organitzat per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. I també el primer premi al XXXIII Concurs al tast dels olis de les Terres de l’Ebre, dins la Fira de l’oli de Jesús.

«La fira sempre es fa al voltant de la nostra cooperativa, per tal de promocionar el nostre oli. Però el cert és que tothom hi col·labora i es fan molts altres actes», explica el secretari de la cooperativa de Godall, Josep Maria Simó. «El nostre oli és de collita pròpia al 100%».

La cooperativa espera augmentar el nombre de visitants i les vendes, seguint amb la línia de l’any passat, i preveu donar sortida a uns 10.000 litres d’oli envasat durant els dies de la fira.

Durant els dos dies de la fira es realitzaran visites guiades al nou molí d’oli, unes instal·lacions, que avui dia, compten amb els millors estàndards de qualitat exigits per tal de fer un oli de primera qualitat, emparats dins de la Denominació d’origen protegida Baix Ebre-Montsià.

L’entrada de la fira i la majoria d’activitats són gratuïtes.

Un altre dels actes més multitudinaris i populars dins del programa de la fira és la celebració dels esmorzars, que tenen un preu de 2 euros per tiquet.

Tal com explica Simó, es preveuen servir 1.600 esmorzars, amb baldanes, allioli i, com no, truita d’espàrrec, entre els dos dies. «La veritat és que els esmorzars són un dels actes que més agraden a tothom», afirma el secretari.

La inauguració de la fira serà dissabte a les 12.30 hores amb Alfredo Ralda Curto, que conjuntament amb el seu germà Pierre, han creat el projecte Ralda & Friends, per apadrinar oliveres de Godall a Suïssa i altres països. Els padrins, ja més d’un centenar, reben oli verge extra elaborat a la cooperativa agrícola de Godall.

S’afegeixen al programa de la 14a edició de la Fira de l’Oli i l’Espàrrec altres actes musicals i culturals del territori com ara les ballades de la jota de les Terres de l’Ebre, i les diverses actuacions musicals i castelleres. 

Comentarios
Multimedia Diari