Gran trobada a Tortosa per celebrar els 60 anys dels gegants Rufo i Rubí

Unes 20 colles i 40 gegants de Catalunya, Aragó i País Valencià acompanyen la colla local en l’aniversari de la parella tortosina

28 agosto 2017 09:50 | Actualizado a 29 agosto 2017 17:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La tradicional Trobada Gegantera que se celebra a Tortosa al voltant de les festes de la Cinta ha incorporat enguany un element més de celebració, el 60è aniversari de la creació d’una de les parelles de gegants amb què compta el municipi, Rufo i Rubí, protagonistes de la coneguda llegenda de la Cucafera, i que van ser estrenats l’any 1957.

És per aquesta raó que la trobada d’ahir fou d’abast nacional amb 20 colles i més de 40 gegants participants de la desfilada per commemorar l’aniversari dels dos gegants.

A la capital ebrenca es van reunir els gegants d’Amposta, Alcora, Benicàssim, Reus. Alfara de Carles, Falset, Fraga, Campredó, Horta de Sant Joan, l’Hospitalet de l’Infant, Maials, Santa Bàrbara, Sant Felip de Guíxols, el barri del Serrallo de Tarragona, Botarell, Valdealgorfa i la mateixa ciutat de Tortosa.
Al matí, els participants es van concentrar al parc municipal Teodor González i al migdia s’inicià la cercavila per l’avinguda Generalitat fins a la plaça de l’Ajuntament, on van ser rebuts, se’ls va fer entrega de records i es va realitzar una ballada conjunta de les colles.

La cercavila de tornada va finalitzar amb una segona ballada conjunta de les colles participants en el parc municipal.

La colla gegantera de Tortosa va rebre un homenatge a la plaça de l’Ajuntament per la seva tasca en pro del manteniment i recuperació del patrimoni popular de la ciutat.

En aquest sentit, una altra parella de gegants de Tortosa, els gegants jueus Caxixa i Bonjuhà, lluiran ben aviat vestuari nou, en la dinàmica de restauració i manteniment constant del patrimoni cultural que es porta a terme des de l’Ajuntament. 

El pròxim any 2018 serà el de la celebració del 60è aniversari dels gegants àrabs, Nabil i Zoraida, que van ser creats un any més tard que Rufo i Rubí, el 1958.

Fins dijous

Els actes centrals de les festes majors de la Cinta 207 s’iniciaran aquest dijous, amb el tradicional repartiment del panoli, el seguici festiu dels gegants i la cort de bèsties de la ciutat, el gran concert d’obertura de les festes amb l’orquestra Cimarron i la nit amb DJ, animació i música electrònica al parc municipal. El programa festiu finalitzarà el dia 4 de setembre.

Comentarios
Multimedia Diari