Greenpeace neteja de plàstics les platges d'Eucaliptus i el Trabucador

S'han recollit uns 600 quilos de residus, en el marc de la campanya ‘Millor sense plàstic’ de l’ONG

11 junio 2017 18:26 | Actualizado a 24 noviembre 2017 19:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una cinquantena de voluntaris ha participat aquest diumenge en una neteja popular de les platges del Trabucador i Eucaliptus, al marge dret del Delta de l’Ebre, organitzada per Greenpeace dins de la campanya ‘Millor sense plàstic’.  Aquesta campanya pretén conscienciar sobre els efectes dels materials plàstics que tirem a la natura, i afavorir la reutilització i el reciclatge. 

Durant la jornada, que ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments d’Amposta i Sant Carles de la Ràpita, els participants han recollit uns 600 quilos de materials i residus, en especial plàstics. Una quantitat important tenint en compte que aquestes àrees ja havien sigut objecte de neteja per part dels consistoris, segons detalla al Diari Alícia Escudero, de Greenpeace al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. 

La campanya va incloure també dues accions durant el cap de setmana, pels carrers de Tarragona i al Mercat Municipal de Tortosa, on activistes de l’ONG van fer performances  i van repartir futlletons sobre els efectes dels plàstics en els mars i oceans. 

Segons les dades de l’entitat ecologista, a la mar Mediterrània floten actualment al voltant de 1.455 tones de plàstics, amb una acumulació similar a les zones tropicals conegudes com a ‘sopes de plàstic’. Unes 1.300 espècies d’animals marins en pateixen les conseqüències. A la Mediterrània, espècies d’interès com la tortuga babaua   es veuen especialment perjudicades per la ingesta d’aquests materials. 

Comentarios
Multimedia Diari