Salut aplica les restriccions anticovid a Tortosa, Amposta i Roquetes

Les mesures inclouen reduir al 50% l'aforament de bars i restaurants, entraran en vigor aquest dimarts i s'aplicaran durant 15 dies, prorrogables

05 octubre 2020 09:20 | Actualizado a 07 octubre 2020 09:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El comitè del Pla d'Emergències de Protecció Civil (Procicat) ha aprovat avui dilluns, a proposta del Departament de Salut, aplicar durant 15 dies mesures de restricció d'aforaments, activitats i horaris en les localitats de Tortosa, Amposta i Roquetes per contenir l'avanç del coronavirus.

La mesura s'ha adoptat després de comprovar que avui Tortosa és la ciutat catalana que presenta un risc més alt de rebrot, amb un EPG de 1.609,6, mentre que a Amposta el risc és de 569,2 -a partir de 100 es considera alt i a partir de 200 molt alt-.

Aix'i, es demana a la ciutadania que es quedi a casa tant com pugui i que redueixi al màxim l’activitat social i limiti els contactes, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual. Alhora, recorda que estan prohibides les reunions socials de més de 6 persones, com al conjunt del país.

Pel que fa als actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, aquests hauran de limitar l'assistència al 50% de l'aforament.

En l’àmbit de l’hostaleria i restauració, s’elimina el consum en barra i sempre s’haurà de realitzar a la taula. També es limita l’aforament tant a l’interior com a l’exterior un 50%. L'horari de tancament d'aquests establiments serà a la 1:00 hores com a màxim. Sempre que sigui possible, s'haurà d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar.

L’activitat comercial s’ha de dur a terme evitant qualsevol aglomeració. Tant en espais tancats com en espais a l’aire lliure, la distància física de seguretat s’estableix en 1,5 m. L’aforament màxim permès és l’equivalent a 2,5 m2 per persona.

Es poden dur a terme les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure sempre que l’aforament no superi el 70%. L'aforament de les activitats esportives també es limitarà a un 50 per cent, sempre seguint els plans treballats en l’àmbit del Procicat.

Aquestes mesures entraran en vigor quan es publiquin, probablement demà, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i s'aplicaran durant 15 dies prorrogables, atenent a com evolucionin els contagis.

Mesures addicionals a Tortosa

Per la seva banda, l'Ajuntament de Tortosa ha anunciat mesures addicionals, com el tancaments dels parcs infantils i  la suspensió dels actes culturals previstos aquest proper cap de setmana, com el Festival A Cel Obert o les Jornades Europees del Patrimoni, segons ha detallat l'alcaldessa, Meritxell Roigé. 

Cribatges a les escoles

Tot plegat, quan aquest dilluns s'ha iniciat el programa de cribratge massiu a les escoles de la ciutat de Tortosa, pel qual es preveu realitzar més de 7.000 proves fins al 26 d'octubre. Els primers han estat els alumnes, professors i en aquest cas també familiars de la Escola Remolins, en el barri antic de la ciutat.
L'objectiu és «tenir una foto real de la ciutat a través del món educatiu» i «detectar d'aquesta manera els asimptomàtics per a poder tallar les cadenes de transmissió», afirma la responsable d'Educació a l'Ebre, Montse Perelló.

Comentarios
Multimedia Diari