Iglús a les terrasses contra la Covid-19 i els elements

Un emprenedor i restaurador de Móra la Nova ven un habitacle per
a bars i restaurants que permet ‘aïllar’ els grups de clients

27 enero 2021 06:30 | Actualizado a 27 enero 2021 06:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Iglús per crear ‘bombolles’ a les terrasses de bars i restaurants i protegir els elements climàtics. És la creació d’un emprenedor moranovenc que fabrica l’empresa catalanoromanesa Astreea, amb una estructura d’alumini aeroespacial i una coberta de PVC transparent. Propietari d’un restaurant a Móra la Nova, Robert-Vlad Ulica es va plantejar una forma de combatre les restriccions que pateix el sector amb la covid-19 dissenyant un habitacle exterior que garantís l’aïllament contra virus i contra els elements climàtics. De diferents dimensions i capacitats, pot acollir grups bombolla d’entre quatre i sis persones. Es desinfecta en quatre minuts amb un llum de raig ultraviolats. Fabricat a Romania, se n’han venut 7.000 unitats al món i arriba ara als mercats català i estatal.

Seguint la mateixa filosofia a partir de la qual els inuits van idear els iglús al pol nord per aïllar l’espai dels elements exteriors, Ulica va plantejar el passat novembre la seva fabricació a l’empresa romanesa Arsat, especialitzada en la fabricació de peces de metall d’alta precisió. Ell mateix coneix les dificultats que poder mantenir l’activitat suposa per als establiments de restauració amb les restriccions imposades per la pandèmia. «La limitació d’un 30% no ens donava per a res», apunta. «Vam veure que teníem espais exteriors als quals no trèiem profit», afegeix.

A Catalunya, n’ha instal·lat de moment tres a la terrassa del seu restaurant La Dana de Móra la Nova i també a l’hotelet Casa Padró de Manresa. Assegura que la seva posada en marxa fa tres setmanes li ha permès continuar treballant a un ritme diari, també per la novetat que representa la presència dels elements, reconeix.

Els models instal·lats, de moment, poden acollir grups de fins a quatre persones –tot i que pot arribar a sis- d’una mateixa bombolla de convivència.

L’espai interior disposa de tres punts de llum, un dels quals permet instal·lar una làmpada de rajos ultraviolats –que s’adquireix a banda- per desinfectar «en menys de quatre minuts» la pràctica totalitat de l’habitacle. «A més, a l’estar tancat amb una cremallera es pot controlar molt millor la desinfecció de les taules i és molt més segur. Això dóna més confiança a la gent un cop llegeixen bé el que és el producte. A simple vista sembla posar-se dins d’una bombolla i pot semblar arriscat, però no ho és», remarca Ulica.

L’objectiu, ara, és obrir-se camí dins del mercat català i estatal. No serà fàcil en el context de crisi actual. Cada unitat amb capacitat per entre quatre i sis persones –se’n fabrica un per a setze- té un preu de venda de 900 euros més IVA.

L’emprenedor moranovenc, però, és optimista i precisa que es tracta d’un preu ajustat per la qualitat del producte.

Comentarios
Multimedia Diari