Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ebre Tortosa

Ignasi Blanch prepara una obra per a l’àrea d’oncologia de l'Hospital Verge de la Cinta

La il·lustració, que es pintarà a principis de l‘any vinent, vol aportar llum a una de les parets de l’Hospital de Dia 

ROSER REGOLF

Whatsapp
Ignasi Blanch mostrant l’esbós de la il·lustració que lluirà a l’Hospital Verge de la Cinta. FOTO: ROSER REGOLF

Ignasi Blanch mostrant l’esbós de la il·lustració que lluirà a l’Hospital Verge de la Cinta. FOTO: ROSER REGOLF

Sobre el fons blanc d’una paret, unes persones es passegen amb plantes de tota mena. Així serà la il·lustració que es pintarà, a principis del 2020, la sala d’espera d’oncologia de l’Hospital de Dia del Verge de la Cinta, a Tortosa.

El dibuix d’Ignasi Blanch, que està ambientat en la coneguda obra ‘Alícia al país de les meravelles’, té com a finalitat humanitzar un espai que sol ser fred, per això els colors escollits també tenen un paper important, ja que segons Blanch «s’ha d’aconseguir una gamma cromàtica que aporti equilibri i una imatge positiva». En aquest cas, l’artista utilitzarà el blau, el taronja, el verd i el rosa, uns colors que afirmava que «donen llum i esperança a l’espai».

La directora de l’Hospital, Maria José Rallo, indicava que «és una iniciativa que convertirà una paret freda en una finestra d’esperança». Per la seva part, la doctora encarregada del servei d’oncologia, Montserrat Llobera, afegia que «unir l’art i la humanització és essencial en una àrea com la d’oncologia, on alguns cops es donen males notícies i per on passen molts pacients».

Humanitzar els hospitals

Les sinergies entre Blanch i els hospitals comencen el 2005 a través del projecte «Humanitzem els hospitals». L’il·lustrador ha pintat les parets de la sala de cremats i l’espai Ronald McDonald de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona i la planta de pediatria del Verge de la Cinta, a més d’alguns espais en hospitals de Croàcia i Colòmbia.

Temas

Comentarios

Lea También