Inicien les obres per eixamplar la carretera entre Horta i Lledó

Es tracta d’una actuació molt esperada i una «reivindicació històrica» dels dos municipis, ja que la via, al límit amb Terol, és molt estreta, amb revolts molt tancats i es troba en mal estat

09 marzo 2021 10:50 | Actualizado a 09 marzo 2021 10:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Diputació de Tarragona ha iniciat les obres de condicionament de la carretera T-1110, que uneix la T-330 a Horta de Sant Joan fins al pont del riu Algars, al límit de la demarcació de Tarragona amb la província de Terol. L’objectiu de l’actuació és millorar la seguretat del trànsit en aquesta via, ja que es tracta d’una carretera amb l’asfalt en mal estat, molt estreta i amb revolts molt tancats.

Les obres de condicionament consistiran en eixamplar la calçada fins als 6 metres d’amplada, realitzar diverses millores de traçat, renovar el paviment existent i millorar el drenatge, mitjançant la formació de cunetes transitables i l’ampliació i/o construcció d’obres de drenatge. D’altra banda, es durà a terme la senyalització i l’abalisament de la carretera. L’actuació suposarà una inversió de 1.707.863,89 euros.

En el transcurs de les obres hi haurà restriccions al trànsit, segons ha informat la Diputació de Tarragona. Així, a partir del proper dilluns 15 de març es tallarà la carretera durant 6 mesos i s’habilitarà un desviament alternatiu per les carreteres T-334, T-3341 i TV-3303, per tal de comunicar les poblacions d’Horta de Sant Joan i Lledó.

Aquesta és una actuació molt esperada als dos municipis, Horta i Lledó, ja que es tracta d’una «reivindicació històrica», com ha valorat l’alcaldessa de Lledó, Teresa Crivillé. «La població de Lledó estava patint molt aquesta carretera. Condueix a Lledó, però també hi ha moltes finques i granges. Necessitava una empenta», diu. «Penso que es farà una molt bona obra i és una excel·lent notícia. Estem molt contents que s’estiga començant a treballar. Un poble sense vies de comunicació no té el futur que hauria de tenir».

L’alcaldessa explica que ja feia anys que es demanava la millora des del territori. El diu Algars fa de límit entre Catalunya i Aragó, i Lledó s’hi troba just a la frontera. «Vam fer moltes reunions entre Terol i Tarragona. Finalment en ser de Catalunya ho farà la Diputació, ho va prometre i han sigut complidors».

La notícia també ha sigut molt ben rebuda a l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan. El seu alcalde, Jordi Martín, explica que la via és molt freqüentada per veïns del poble terraltí que hi tenen aprop granges i finques agrícoles.

«És una carretera que estava en terra de ningú, ja que està al nostre terme, però porta a Terol», valora. «L’asfalt fa anys que està molt degradat per forats i arrels de pins i és una carretera molt estreta i amb revolts amb poca visibilitat. Quan ha de passar un camió i un cotxe és perillós».

Els dos alcaldes també apunten que a l’estiu es genera major trànsit de vehicles a la via, ja que a més a través de la carretera s’arriba a l’estació de la Via Verda de Lledó i a una zona de bany que concentra molts usuaris a les èpoques de més calor. L’actuació, per tant, servirà per fer més segur el trajecte fins aquests espais naturals també per als turistes.

Comentarios
Multimedia Diari