Instal·len una barrera de formigó a la mitjana d’un tram de la C-12 a Tortosa

S’han separat els dos sentits de la circulació per millorar la seguretat del trànsit, al llarg de 560 metres entre dues rotondes

13 febrero 2021 10:30 | Actualizado a 13 febrero 2021 11:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Carreteres de la Generalitat ha executat aquesta setmana una obra per millorar la seguretat del trànsit a la C-12 (Eix de l’Ebre) al seu pas per Tortosa. Concretament, s’han instal·lat barreres New Jersey de formigó per separar els sentits de circulació en un nou tram de 560 metres, entre la rotonda d’accés al pont del Mil·lenari (la «dels nusos») i la rotonda que dona accés als polígons de la Ravaleta i Pla de l’Estació, on hi ha cooperativa Soldebre, entre altres empreses.

La C-12 compta amb dos carrils per sentit al seu pas per la ciutat de Tortosa, i des de fa anys existeix ja una barrera de formigó a la mitjana del tram que va des de la plaça Corona d’Aragó (Quatre Camins) fins a l’accés al nucli urbà de Jesús. De moment, es descarta aixecar la mateixa barrera de separació al tram entre la rotonda de Soldebre i la plaça Corona d’Aragó.

Segons detallen des del Departament de Territori, els treballs executats aquesta setmana s’inclouen en el marc de contracte de manteniment i conservació ordinari de la carretera, sense ser un projecte amb entitat i pressupost propi. Aquesta millora de la seguretat viària també comptarà amb el reforçament del ferm, que es preveu executar durant el mes de març.

Millorar la seguretat

Amb la instal·lació de la barrera a la mitjana s’impedeixen accions imprudents dels conductors, com ara canvis en el sentit de circulació o incorporacions a la via no permeses, que tenien lloc en aquest punt de l’Eix de l’Ebre, segons ha pogut comprovar el Diari.

Aquesta actuació se suma a la millora realitzada al pont del Mil·lenari sobre l’Ebre, on es va renovar el ferm el passat mes de desembre.

Des de l’administració catalana es preveu també modificar la via a l’altura de Jesús, on se substituirà l’actual accés al nucli urbà regulat per semàfors per una nova rotonda.

Segons el projecte licitat i valorat per sota del milió d’euros, serà una rotonda enllumenada, tindrà un radi exterior de 25 metres, una calçada anular de 8 metres d’ample i vorals d’1,50 metres. A més, el projecte preveu millorar la cruïlla existent al camí dels Masets de Pinyol, també a Jesús.

Aquesta millora consistirà en la construcció de noves falques d’acceleració i desacceleració en aquest punt i la construcció d’un camí paral·lel a la C-12.

Reforma integral de l’Eix de l’Ebre
El tram desdoblat de Tortosa és un dels que més trànsit suporta de la C-12, via entre Amposta i Lleida que ressegueix el riu Ebre en bona part del seu recorregut. Segons dades de la Generalitat, a les Terres de l’Ebre la carretera compta amb un volum de trànsit d’entre 2.700 i 12.600 vehicles diaris, depenent del tram. Aquest any està previst que arrenqui el projecte per convertir la carretera en una via de tres carrils (2+1), que permetrà disposar d’un segon carril en alguns trams per facilitar els avançaments. El projecte arrencarà pel tram entre Amposta i Tortosa. 

Comentarios
Multimedia Diari