Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Jordi Sardà, nou director del campus ebrenc de la URV

Proposa implantar nous estudis, com ara màsters o dobles graus, per tal de més atractius a l’hora d’atraure alumnat al campus

Diari de Tarragona

Whatsapp
Maria José Figueras i Jordi Sardà, a Tortosa. Foto: Joan Revillas

Maria José Figueras i Jordi Sardà, a Tortosa. Foto: Joan Revillas

La nova rectora de la Universitat Rovira i Virgili, Maria José Figueras, ha presentat aquest divendres el nou director del campus Terres de l’Ebre de la URV, el professor d’economia Jordi Sardà, que també és el vicerector d’Economia dins el nou equip de govern de la universitat. «És una persona que s’estima aquest campus on des de fa molts anys que exerceix com a professor», ha assenyalat Figueras. Sardà per la seua banda, s’ha mostrat satisfet amb el nomenament i s’ha compromès a treballar per aconseguir una major presència de la universitat en la societat ebrenca posant èmfasi en la qualitat universitària. 

«Estem orgullosos de la feina que s’ha fet fins ara des del campus Terres de l’Ebre i la representació que com a universitat tenim en aquest territori», ha manifestat Figueras esmentat iniciatives concretes com el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de la Reserva de la Biosfera en el qual la URV hi participa activament.

Però més enllà del suport de la universitat a iniciatives de desenvolupament local, Figueras també ha parlat d’implantar nous estudis en el futur com ara màsters o dobles graus que poden ser més atractius a l’hora d’atraure alumnat. Tot i això, tant la rectora com el director del campus ebrenc han assenyalat que primer cal valorar bé quines són les demandes reals. “Hem de veure quins altres ensenyaments al marge dels que s’imparteixen ara, poden ser interessants en aquest territori on el sector agroindustrial i el turisme tenen molt de pes”, han afegit, tot destacant també la voluntat de la universitat d’analitzar quin és el percentatge d’alumnes del campus que acaben trobant feina després de finalitzar els estudis i quins són els sectors amb més dificultats.  

El campus Terres de l’Ebre de la URV és la primera seu de la universitat que visita la rectora Maria José Figueras, des que va prendre possessió del càrrec el passat dilluns. 

Ampli currículum

Jordi Sardà (Tarragona, 1957),  és llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona, en Economia per la UNED i doctor en Economia per la Universitat d’Alacant. Va treballar sis anys com a professor titular d’ensenyament de secundària i és professor titular del Departament d’Economia des del 1991. Ha desenvolupat la seva docència principalment a la Facultat d’Economia i Empresa, la Facultat de Turisme i el Campus Terres de l’Ebre. També ha estat associate professor a la Bergische Universität. Wuppertal (Alemanya).
Les seves principals línies de recerca són la política monetària, la formació de la taxa de canvi, el turisme i temes relacionats amb l’economia submergida. Per poder dur a terme les seves recerques relacionades bàsicament amb l’economia submergida, ha gaudit de diverses beques per part de la Fundació Privada Reddis, la DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dients) i del Kommerzbank per a estades breus a Anglaterra (Londres) i Alemanya (Chemnitz, Cottbus, Münster i Wuppertal).

A més a més de la seva activitat acadèmica és autor de diversos estudis sobre la problemàtica de l’economia submergida tant a nivell nacional com regional, destacant els treballs encarregats pel sindicat de tècnics d’Hisenda (GESTHA), el Parlament de Navarra, el Govern de La Rioja o la invitació cursada pel Bundesbank a participar com expert en la seva trobada Internacional Bianual sobre la utilització d’efectiu, entre d’altres.

Temas

Comentarios

Lea También