L'Agència de l'Energia de les Terres de l'Ebre ajuda a estalviar 1,5 milions d'euros anuals als ajuntaments

Amb el canvi de llumenàries i l'aplicació de mesures d'eficiència

19 mayo 2017 16:17 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Agència de l’Energia de les Terres de l’Ebre ha permès estalviar als ajuntaments del territori 1,5 milions d’euros anuals en els darrers cinc anys, amb l’aplicació de mesures d’eficiència energètica.

Així, aquesta agència que depèn del Consorci de Polítiques Ambientals de l’Ebre (Copate) i que acaba de complir deu anys, assessora 31 ens públics del territori, avaluant mensualment totes les seves factures, que corresponen a 1.500 subministres amb una facturació d’electricitat anual que supera els 4,5 milions d’euros, i proposant mesures d’estalvi i eficiència. Entre altres qüestions, l’Agència determina la potència òptima que ha de contractar l’Ajuntament per a cada dependència o instal·lació. Els estalvis aconseguits amb aquest tipus d’actuacions ascendeixen a 429.705 euros anuals.

La tècnica de l’Agència de l’Energia de les Terres de l’Ebre, Marga Estorach, detalla que una altra tasca molt important que ha dut a terme l’organisme en aquests darrers 5 anys han estat els estudis i redacció de plecs per a la introducció de tecnologia més eficient en les instal·lacions i les dependències municipals. Així, s’ha acompanyat els ajuntaments que han volgut introduir tecnologia més eficient en les seves instal·lacions d’enllumenat públic, a través d’una empresa de serveis energètics (ESE). Amb aquestes actuacions s’han aconseguit estalviar més de 3.000 tones de diòxid de carboni (CO2) emeses a l’atmosfera i més d’1 milió d’euros a l’any.

Canvi Climàtic

A l’Agència de l’Energia se li plantegen molts més reptes en la línia de l’adaptació i la mitigació al canvi climàtic, atenent que l’Ebre és un dels espais més vulnerables i ha estat declarat Reserva de la Biosfera. En aquest sentit, el Copate participa en un projecte europeu, Life Clinomics, liderat per la Diputació de Barcelona, que en els propers tres anys treballarà per incrementar la resiliència o adaptació dels ens locals a aquest fenomen.

Comentarios
Multimedia Diari