L'Agrícola Sant Josep de Bot crea un oli d'homenatge a Picasso i els Ports

És una producció limitada d'oli d'oliva verge extra de la varietat empeltre, elaborat a partir de la collita d'oliveres centenàries seleccionades de la zona

19 mayo 2017 23:44 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Aquest intens oli és una celebració dels dies de 1898 en què el paisatge terraltenc del massís del Port va captivar per primer cop la mirada d’un dels genis universals de la pintura del segle XX». És la carta de presentació de Massís del Port 1898, un oli selecte elaborat per la cooperativa Agrícola Sant Josep de Bot en homenatge a Picasso i la serralada dels Ports i que es presentarà oficialment aquest dissabte al municipi, coincidint amb la tercera Festa del Vi Novell i l’Oli Nou de Bot.

Segons explica al Diari Jaume Martí, director de màrqueting de l’Agrícola Sant Josep, l’entitat feia temps que treballava la idea de fer un homenatge a l’artista i al paisatge que el va marcar fa més d’un segle i que continua marcant avui el caràcter de tot un territori. «La manera de fer-ho era amb un oli, ja que en aquella època l’olivera era el conreu majoritari al territori i no el vi, com ara», explica.

Així, a través del Centre Picasso i d’altres fonts, l’Agrícola Sant Josep va aprofundir en la història de la primera de les dues estades que Pablo Ruiz Picasso va fer a Horta de Sant Joan i en la qual va quedar marcat per l’abrupta serralada i els seus boscos.

Massís del Port 1898 és un oli d’oliva verge extra cent per cent de la varietat empeltre, elaborat a partir d’una collita seleccionada d’oliveres centenàries, recollida en una sola data (òptima per a la qualitat de les olives) per tal de processar-les i elaborar tot seguit l’oli.

L’excepcionalitat del producte, que compta amb el segell de la Denominació d’Origen Terra Alta, fa que se n’hagi produït una edició limitada de 1.500 litres, els quals es comercialitzaran en ampolles de mig litre a un preu de 5 euros. Aquest oli es podrà trobar en botigues especialitzades i en hostaleria, així com a la mateixa cooperativa, segons detalla Jaume Martí.

Aquesta nova marca suposa només una petita part de la producció d’oli de l’Agrícola Sant Josep, amb una mitjana anual de 200.000 quilos. La major part de l’oli verge extra que es produeix es comercialitza sota la marca Creixent.

La principal activitat de la cooperativa Agrícola Sant Josep, al municipi de Bot, i que suposa el 63 per cent de la seva facturació, és el vi, amb una producció anual d’uns 3,5 milions de quilos i marques tan conegudes com Llàgrimes de Tardor o Clot d’Encís.

Comentarios
Multimedia Diari