L’Ajuntament d’Alcanar encoratja les administracions a invertir a l’N-340

L’alcalde reclama per a les Terres de l’Ebre una via ràpida, segura i gratuïta

09 agosto 2018 08:34 | Actualizado a 09 agosto 2018 08:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Alcanar ha demanat a les administracions les inversions necessàries perquè la carretera N-340, una de les més transitades de la costa mediterrània, deixi de ser un punt negre de la xarxa viària pel gran nombre d’accidents mortals que es produeixen.

L’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, ha dit a l’agència Efe que els habitants de la zona de les Terres de l’Ebre reclamen una xarxa de mobilitat que sigui «ràpida, segura i gratuïta».

L’últim dels accidents mortals a la zona es va produir dimarts a primera hora del matí, quan el conductor d’una furgoneta veí de Santa Bàrbara va morir en xocar frontalment el vehicle que conduïa amb un camió a l’N-340, a l’altura del terme municipal d’Alcanar.

«Lamentem aquesta successió d’accidents, alguns dels quals han tingut un resultat fatal. Exigim que es facin les inversions que s’hagin de fer i que aquest territori tingui les vies de comunicació que es mereix», ha dit Montserrat.

Camions
La Generalitat va informar fa uns dies de la seva pretensió de restringir la circulació de camions en diversos trams de les carreteres N-340 i N-240 precisament per millorar la mobilitat i reduir els incidents.

El Govern català reclama a Foment que aprovi les bonificacions per als camioners que facin possible aquesta solució, que desviarà els vehicles pesants per les autopistes AP-2 i AP-7 en els trams afectats.

Aquesta mesura formava part d’un conjunt d’actuacions pactades amb el ministeri el setembre del 2017.

«Fa més d’un any que s’està dient que el trànsit de camions passarà per l’autopista (...). Això ara per ara no ho tenim i no només dificulta el nostre desenvolupament i mobilitat, sinó que provoca una successió d’accidents, dimarts un mortal i dilluns, un ferit greu. Estem consternats», ha assegurat l’alcalde d’Alcanar en declaracions a Efe. 

Montserrat ha afegit que potser els últims accidents «s’haguessin pogut evitar» si hi hagués hagut, com ha repetit diverses vegades, vies «ràpides i segures», però també «gratuïtes», que permetessin descongestionar, en aquest cas, l’N-340.

Comentarios
Multimedia Diari