L’Ajuntament de Móra d'Ebre suavitza la pujada d’impostos i taxes

Després de les protestes, l’increment de l’IBI serà del 8,5%, mentre que els rebuts de l’aigua, clavegueram i brossa creixeran un 14%

07 noviembre 2019 10:30 | Actualizado a 10 noviembre 2019 18:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha decidit fer marxa enrere en l’increment del 20 per cent dels impostos i taxes municipals previst per al 2020, aprovat en l’últim ple amb els vots en contra de l’oposició. Les protestes dels veïns, que van convocar dues concentracions i una recollida de signatures en contra d’aquest augment de la pressió fiscal al municipi, han tingut efecte i l’equip de govern de Junts per Móra d’Ebre ha decidit rebaixar l’increment aprovat. D’aquesta forma l’augment de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i de l’impost de circulació que inicialment era d’un 20% ara quedarà en un 8,5%; mentre que l’increment de l’aigua, clavegueram i recollida de la brossa quedarà en un 14%, enlloc del 20% previst.

Dimarts a tarda es va mantenir una reunió convocada per l’alcalde, Joan Piñol, i pel primer Tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda, Sixte Melchor, amb els caps de tots els grups polítics amb representació municipal. El tema únic era tractar el recentment aprovat augment d’impostos i taxes locals, amb l’objectiu per part de l’equip de govern de presentar un nou conjunt d’alternatives «que minorin de forma sensible l’augment inicialment previst».

Així, l’equip de govern, «atenent a les peticions i demandes de la població», ha formulat de nou el Pla Econòmic i Financer (PEF) previst per sanejar les arques municipals. «Inicialment s’havien considerat determinades despeses imprescindibles, però en veure que els morencs no ho veien així, s’ha treballat per obtenir un estalvi del 60 per cent de l’import previst inicialment», afirmen. Bàsicament aquesta rebaixa ha sortit de partides que s’han disminuït, o fins i tot eliminat, i rebaixant les remuneracions de càrrecs electes i del càrrec de confiança. Segons fonts municipals, la modificació representa, per una família de quatre membres amb una habitatge sense piscina i un vehicle,un increment mitjà anual de 58 euros, sumats tots els impostos municipals.

Comentarios
Multimedia Diari