Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Ajuntament de Roquetes aprova ajuts a les empreses i per obrir nous locals

El govern local aprova la bonificació del 50 % en la taxa de llicència d’obertura de negocis

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge d’una de les principals avingudes de Roquetes, al Baix Ebre.  FOTO: JOAN REVILLAS

Imatge d’una de les principals avingudes de Roquetes, al Baix Ebre. FOTO: JOAN REVILLAS

L’Ajuntament de Roquetes ha aprovat les ordenances fiscals i preus públics per a l’any 2018, amb tres objectius generals, segons el govern municipal: el manteniment de les polítiques socials (sosteniment del fons d’acció social, l’aportació a les entitats socials, culturals i esportives, entre altres mesures), el foment de l’economia local amb promoció de l’ocupació i la formació laboral, i el manteniment de la via pública.

Per cinquè any consecutiu es congelen les ordenances, inclòs l’impost de béns immobles, impost que aquests darrers anys s’ha anat augmentant a causa de la revisió cadastral que ha vingut fent el Govern de l’Estat. 

Actualment Cadastre està duent a terme un procediment de regularització cadastral, l’objectiu del qual és aflorar tots aquells immobles que no tributaven. 

Per aquest motiu, la regidora de l’àrea d’Hisenda, Tere Moreso, ha anunciat que un cop es disposin de totes les dades respecte a l’impacte econòmic que hagin suposat tots aquests increments, l’Ajuntament estudiarà aplicar algun tipus de rebaixa en el rebut de l’IBI.

Les ordenances del 2018 tenen com a novetat destacada la bonificació del 50% en la taxa de llicència d’obertura de negocis i l’exempció del pagament de l’IBI els béns immobles sanitaris de titularitat pública.

A més de la congelació de les ordenances, es mantenen totes les bonificacions impulsades els darrers anys per a les famílies nombroses, així com els incentius fiscals per a la generació d’activitat econòmica.

Bonificacions de l’IAE
També continuen les bonificacions de l’IAE a les empreses que inicien la seva activitat al municipi de Roquetes en funció dels seus treballadors, 10% de 3 a 10 treballadors, 20% d’11 a 20 treballadors, 30% a partir de 21 treballadors.  Tant l’impost com la taxa de llicència urbanística continuen tenint bonificació, que va del 15 al 75% en funció dels llocs de treball generats.

La regidora de l’àrea d’Hisenda, Tere Moreso, també ha destacat que en virtut del conveni que l’Ajuntament de Roquetes té amb BASE, i per mitjà de l’anomenat, compte de pagament personalitzat, els contribuents que així ho desitgen, poden unificar tots els seus rebuts dels tributs municipals, i pagar el fraccionament en nou terminis, de febrer a octubre, sense que hagin de pagar ni un euro de més.  D’aquesta manera s’alleugereix la pressió fiscal als contribuents en determinats moments de l’any.

Finalment la regidora ha manifestat que s’està treballant en el pressupost del 2018. Diu que serà continuista, ajustant al màxim les despeses als ingressos, amb l’objectiu d’aprovar-los al desembre.

Comentarios

Lea También