Tortosa tramitarà multes per infraccions lleus de les normes contra la Covid

La Generalitat cedeix la competència i el plenari ho ha ratificat

03 mayo 2021 11:47 | Actualizado a 07 mayo 2021 13:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir l’acceptació de competències, delegada de la Generalitat, per poder incoar expedients sancionadors per infraccions lleus relatives a la pandèmia de Covid-19. La Generalitat ha donat la possibilitat que els ajuntaments puguin tramitar les sancions i  Tortosa, com d’altres poblacions grans de Catalunya, així ho ha tramitat, segons va detallar l’alcaldessa, Meritxell Roigé. Així, a partir d’ara, el Consistori podrà gestionar directament les sancions lleus que imposin al municipi la Policia Local i els Mossos d’Esquadra per incompliments de les restriccions o d’altres mesures de seguretat sanitària arran de la  pandèmia. 
El ple ordinari de Tortosa del mes de maig també va donar llum verda a un canvi en els preus públics de l’Auditori Felip Pedrell, perquè els espectadors puguin recuperar el preu de les entrades d’espectacles que s’hagin de suspendre arran restriccions de mobilitat.
A més, el ple va aprovar les bases que han de regir els ajuts per a la realització d’activitats extraescolars i d’estiu de nens de famílies vulnerables, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn. 
En el plenari també es van portar debat 8 mocions, la majoria dels grups de l’oposició. Entre altres qüestions, es va aprovar per unanimitat una proposta de Movem Tortosa, de suport a l’alliberament de patents de la vacuna per la Covid-19, «perquè l’accessibilitat a la vacuna per part de tota la població és la única manera d’aturar aquesta crisi sanitària, social i econòmica». 
Per contra, es van rebutjar propostes com ara la de «dignificar l’entrada a Tortosa pel barri de Ferreries, a l’antiga carretera de València i el carrer Amposta» (Movem); la recollida de la brossa porta a porta a dos barris de la ciutat al mes de gener del 2022 (proposta de la CUP);  o una moció d’ERC sobre el Pla Estratègic de Tortosa, per aprovar-lo per ple  i crear d’una oficina tècnica de seguiment i control de l’execució del pla, on tots els grups municipals tinguen representació. 
Zona blava 
En una compareixença prèvia al plenari, l’alcaldessa va recordar també que ja està en vigor de nou, des d’ahir mateix, la gratuïtat de la primera hora de zona blava a Tortosa, com a mesura per a dinamitzar el sector comercial de la ciutat. 
La primera vegada la mesura va tenir una vigència de sis mesos i ara es posa en marxa sense un límit temporal previ. 
El govern municipal preveu deixar d’ingressar 120.000 euros anuals per aquesta mesura. Per poder acollir-s’hi, els conductors de vehicles han d’utilitzar l’aplicació per a telèfons mòbils «Aparcar Tortosa». 

Comentarios
Multimedia Diari