L’Ajuntament de Tortosa vol evitar els assetjaments sexuals

La Festa del Renaixement, que aquest any comptarà amb una nova campanya de prevenció, arrenca avui amb més mesures de seguretat 

18 julio 2019 15:32 | Actualizado a 22 julio 2019 11:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les denúncies per agressions sexistes i abusos sexuals continuen a l’alça. Durant aquest 2019 han crescut un 23% més que l’any passat, segons dades de l’Institut Català de la Dona. 

Un dels factors que està contribuint a aquest increment són les campanyes de conscienciació que s’estan portant a terme arreu del territori català i que cada vegada són més efectives.

L’Ajuntament de Tortosa, a través de l’àrea de Serveis a les Persones, i en coordinació amb les regidories de Seguretat, Festes i Joventut, ha reforçat la campanya de prevenció d’agressions sexuals i comportaments sexistes amb una nova imatge gràfica. Amb el lema Mira-t’ho com vulgues. Només un sí és un sí, aquest missatge pretén conscienciar la ciutadania per tal que aquestes situacions no es duguin a terme. «S’ha treballat en una tasca pedagògica, que no només és aplicable en dies festius, sinó que també s’ha d’abordar els 365 dies de l’any», ha explicat el regidor de festes, Domingo Tomàs.

Com cada any per aquestes dates, Tortosa, celebra la Festa del Renaixement. Des d’avui fins al 21 de juliol centenars de visitants del nostre territori i d’arreu del país viuran un cap de setmana intens on s’han extremat les mesures de seguretat.

D’aquesta manera, la part informativa es completarà, a la vegada, amb una campanya de prevenció en què participaran diversos agents de seguretat i efectius mòbils. Una d’aquestes unitats es desplaçarà pels diferents carrers de la ciutat per atendre qualsevol mena d’incidència.

L’Informe anual de la Direcció d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere (DAVVG) assenyala que vuit de cada deu denúncies són casos d’agressions o abusos sexuals, que es concreten segons les definicions del codi penal en un 44% de violacions i un 56% d’altres. A Catalunya, les denúncies per delictes relacionats amb la violència masclista han crescut un 18%, el 87% dels quals són denúncies per abusos o agressions sexuals.

Nova imatge

La part gràfica d’aquesta campanya de prevenció està representada per diverses fotografies. En elles apareixen imatges d’homes cadascun dels quals viu la festa de diferents maneres. L’Ajuntament repartirà des d’avui, fulletons informatius pels diferents punts d’informació de la Festa, així com a les tavernes de la Ruta de la Saboga. 

En aquests pamflets s’explica com actuar en cas d’agressió sexual. També, la regidora d’Acció Social, Igualtat i Drets Civils, Mònica Ripoll ha explicat durant la seva compareixença davant els mitjans de comunicació que no existeixen «excuses» que justifiquen agressions i comportaments sexistes inapropiats. Entre alguns dels exemples, Ripoll ha explicat que «el fet que una persona hagi consumit alcohol no ha de ser l’excusa perquè es portin a terme agressions d’aquest tipus». 

Fent especial incís al lema Només un sí és un sí, ha assenyalat que només les relacions consentides són possibles, un missatge que es vol donar a conèixer a través de les imatges que complementen l’eslògan principal.

Comentarios
Multimedia Diari