L’Aldea reviu un episodi de la Segona Guerra Púnica amb la Via Scipionis

Un grup de recreació arrenca a la Torre de la Candela l’expedició de 480 km per arribar fins a Cartagena, tot recordant l’episodi  que van viure un grup d’homes del comandant Escipió

08 septiembre 2017 09:57 | Actualizado a 10 septiembre 2017 14:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una desena d’homes van arrencar aquest dijous a la tarda a la Torre de la Candela de l’Aldea la seua expedició de 480 quilòmetres a peu fins a arribar a Cartagena.
L’objectiu és repetir la gesta que es va realitzar l’any 209 aC, on 20.000 homes a càrrec del comandant Escipió van recórrer, en 7 dies, 480 km per arribar a la ciutat de Qart-Hadasht (Cartagena), en plena Segona Guerra Púnica.

Aquesta és una iniciativa del grup de recreació arqueològic Artifex, que vol convertir-se en un referent en l’àmbit de la recreació arqueològica peninsular. Es tracta d’un projecte que busca ser una plataforma de divulgació i per aquesta raó, cada dia, en el moment d’acampar, es duran a terme activitats per tal d’apropar l’exèrcit romà al públic. Entre altres activitats s’explicarà el projecte, el context històric de l’esdeveniment recreat, l’armament o la logística de l’exèrcit entre altres activitats.
La Via Scipionis, que ja es va celebrar a Amposta l’estiu del 2015, és un projecte d’arqueologia experimental i per aquest motiu té com a objectiu servir per aprofundir en l’estudi sobre l’exèrcit romà.

El viatge es realitzarà fins al 22 de setembre sent el passat dijous la sortida inicial des de la Torre de la Candela a l’Aldea.

El projecte vol agermanar l’arqueologia experimental, la difusió històrica i el turisme de qualitat amb un recorregut de 480 km i que passarà per diverses poblacions, després de l’Aldea com Benicarló (dia 8), Alcalà de Xivert (dia 9), Cabanes (dia 10), Borriana (dia 11), Sagunt (dia 12), València (dia 13), Algemesí (dia 14), Torre d’en Lloris (dia 15), Ontinyent (dia 16), Beneixama (dia 17), Elda (dia 18), Elx (dia 19), Rojales (dia 20), Pilar de la Horadada (dia 21) i Cartagena (dia 22).

Comentarios
Multimedia Diari