L’Aldea treballa amb la Generalitat per reactivar el Mirador del Ebro

Les obres d’urbanització pendents es volen impulsar per fases

12 junio 2017 18:34 | Actualizado a 14 junio 2017 18:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de l’Aldea treballa amb la Generalitat per reactivar la urbanització Mirador del Ebro,  que preveia més d’ un miler d’habitatges a tocar del riu Ebre i que es troba aturada i a mig construir des de l’any 2010

Actualment sobre el terreny hi ha un 70 per cent de les obres d’urbanització fetes i uns 300 habitatges construïts o començats. La promotora Martinsa Fadesa va invertir 6 milions d’euros en les obres d’urbanització, «i ara quedarien només 3 milions més per acabar-les», afirma l’alcalde de l’Aldea, Daniel Andreu. 
En aquest sentit, Ajuntament i Generalitat, a través de l’Institut Català del  Sòl (Incasòl),   treballen en una proposta perquè la urbanització es pugui acabar per fases, «de forma esglaonada i raonable». 

Per  això cal negociar amb la junta de compensació, que agrupa els propietaris. Martinsa Fadesa es troba en procés de liquidació mentre que els dos bancs presents a la junta, el Banc Popular i el Santander, han passat a ser només un per la compra del segon per part del primer per un euro, la setmana passada.  Un fet que des de l’Ajuntament de l’Aldea es veu positivament, ja que redueix el nombre d’interlocutors.  Properament el Consistori reprendrà la negociació amb les parts per tal donar un nou impuls al projecte. 

‘Ciutat fantasma’

«La nostra voluntat ferma és que aquesta ciutat fantasma deixi de ser-ho. Eliminar la mala imatge creada per un urbanisme mal entès i donar una nova vida al complex», assegura al Diari l’alcalde de l’Aldea, qui defensa també que aquesta reactivació podria impulsar el sector de la construcció al conjunt del territori, pràcticament desaparegut després de la crisi, i crear nous llocs de treball a la comarca. 

El Mirador del Ebro es va començar a construir fa tot just una dècada, al  2007, i es va aturar tres anys més tard, arran de la crisi i l’esclat de la bombolla immobiliària. 

En el moment en què la urbanització va quedar aturada, s’havien construït o iniciat les obres d’uns 300 habitatges, entre cases adossades i pisos. Uns 90 habitatges estaven pràcticament acabats, un altre centenar es trobava a la meitat de la construcció i un tercer centenar just s’havia començat a aixecar, segons recorda Daniel Andreu. 

Pel que fa a les obres d’urbanització, quedaria per fer la connexió de la xarxa d’aigua potable, la construcció de la depuradora d’aigües residuals, l’asfaltatge de la gran majoria dels vials amb una última capa de rodament o l’acabament de les obres d’enllumenat i de la xarxa de clavegueram, entre d’altres. 

Arran del temps transcorregut des de l’aturada de l’actuació, la majoria de les obres i construccions existents s’han anat deteriorant i també s’han produït alguns robatoris, com ara del coure de les instal·lacions.

Comentarios
Multimedia Diari