L’Ametlla de Mar recupera les festes de la Candelera

Hi haurà concerts, teatre i activitats de carrer. Es tornen també a celebrar actes tradicionals com el pregó o el ball de la Candela

20 enero 2022 19:20 | Actualizado a 21 enero 2022 06:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després d’un any sense poder celebrar-la a causa de la situació sanitària, l’Ametlla de Mar acull de nou la Festa Major de la Candelera. Entre les activitats programades s’hi preveuen activitats d’oci i culturals a més de la recuperació dels actes més tradicionals, tot donant molt de pes als actes de carrer.

Un dels actes destacats per a aquestes festes és el concert de Buhos, que tindrà lloc el 29 de gener a les 19.30 h. Aquella mateixa tarda, a les 16:30 h es farà el correbars amb l’ambientació de la Xaranga Suquet Calero. Pel que fa a la resta d’actuacions musicals, el 30 de gener a les 12 h hi haurà el concert de la Banda de la Cala i música dels dj’s locals Mireia, Sam i Sergi Calero. També actuaran el grup Baldats, Nautilus, Miquel del Roig, Di-versiones i Cràneos. A més, es recuperen les diferents cercaviles amb els nanos que tindran lloc diversos matins de Festa Major. D’altra banda, s’oferiran espectacles de teatre, màgia amb el Mag Lari i una trobada de Gegants el 29 de gener. Tornen també els actes tradicionals com el Pregó, la Processó de la Verge Candelera, el Ball de la Candela, la Missa Major, el partit de futbol de la Candelera o la Festa del Vermut.

Jordi Gaseni, alcalde del municipi, explica que per complir amb les normes d’aforament s’ha preparat un envelat de grans dimensions per a diversos actes. «Després de valorar el tema de la Covid, vam creure convenient que, si mantenim les normes, ens va millor celebrar les festes que no. Són dos anys sense Candelera i ens fa falta, no som diferents que altres municipis i la festa major és important», apunta l’alcalde tot i que afegeix que «tot estarà condicionat a les restriccions en cada moment. Cada set dies hi poden haver canvis i ens hi adequarem. Volem garantir la seguretat i al mateix temps que es pugui gaudir d’una bona festa».

Una altra mesura que s’ha seguit ha estat donar més pes a les activitats a l’aire lliure. «Volem donar força als actes de carrer, ja que a l’exterior no hi ha problema per fer celebracions. Dins del possible, volem mantenir la importància d’aquests actes, però amb la protecció necessària en cada moment», apunta l’alcalde.

Nous Hereus

Com a novetat, enguany s’incorpora la figura de l’hereu gran que, igual que les pubilles, seran joves d’uns 17 anys. «Això farà que tothom pugui participar més de la festa», diu Gaseni. La iniciativa es va anunciar per a les festes de 2021, que no es van poder celebrar.

Comentarios
Multimedia Diari