Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Ametlla de Mar vol evitar noves edificacions a la costa

Aprova una modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal que ja inclou els sectors de Bon Repòs, Port Olivet i Artilleria

Marina Pallás

Whatsapp
Imatge de l’hotel El Bon Repòs, aquest dimarts. FOTO: Joan Revillas

Imatge de l’hotel El Bon Repòs, aquest dimarts. FOTO: Joan Revillas

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha aprovat una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que ja inclou els sectors de Bon Repòs, Port Olivet i Artilleria, després que quedessen fora d’ordenació. La modificació deixa com a rústics els sectors de Port Olivet i Artilleria, i amplia la zona verda del Bon Repòs.

Els fets es remunten al 2016, quan dues sentències judicials van tombar el POUM. Per no començar un nou pla urbanístic de zero, cosa que hagués significat no donar llicències en uns anys, l’Ajuntament ha optat per partir amb el pla des de la primera aprovació definitiva i treballar de sector en sector de forma separada.

Així, en aquests tres sectors esmentats, l’Ajuntament proposa  com a primer pas (es tracta d’una aprovació inicial) no edificar. «El cert és que és una situació molt complicada per a l’Ajuntament», explica l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni. «Però som optimistes i hem d’anar fent passos a poc a poc per resoldre aquesta complexitat».

El govern espera preservar el màxim d’espais públics. La modificació del Bon Repòs, ja en zona urbana, elimina el solar on s’hi havien de construir apartaments i guanya en zona verda. I en els sectors de Port Olivet i Artilleria, es busca conservar els espais amb una qualificació rústica.

A més a més, en el cas del Bon Repòs, l’alcalde explica que hi ha certa predisposició per part dels propietaris per tornar a obrir l’hotel després de reformar-lo, i millorar l’entorn. 

«Veuríem amb bons ulls que pogués obrir perquè percebem que hi ha al municipi una necessitat hotelera de petits o mitjans hotels», expressa Gaseni.

Comentarios

Lea También