L'Ametlla denega una segona gran superfície a l'entrada del nucli urbà

L'alcalde, Jordi Gaseni, ho justifica per l´informe tècnic desfavorable per motius urbanístics i afegeix que va adquirir el compromís de no facilitar noves àrees comercials fora del nucli urbà

19 mayo 2017 18:21 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’equip de govern de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha denegat la llicència d’instal·lació d’una gran superfície comercial de la cadena Lidl a la principal carretera d’entrada al nucli urbà. L’empresa havia demanat llicència per situar la nova àrea comercial en una parcel·la propera a l’única gran àrea comercial existent al municipi, inaugurada durant l’anterior govern municipal.

L’alcalde calero, Jordi Gaseni, justifica la decisió per dos motius, una de caràcter urbanístic i el segon, de model comercial.

Així, la petició de Lidl ha rebut un informe tècnic i jurídic desfavorable a la seva implantació. D’una banda s’especifica que no hi ha constància que les obres d’urbanització del sector 22B1, on se situa la parcel·la, estiguin acabades. «Creiem que no es pot considerar com un solar i no es podia donar llicencia», afirma.

En segon terme, l’informe recorda que la complexa situació urbanística actual, fruit d’una sentència del Tribunal Suprem que deixa sense efecte l’actual Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i obliga el municipi a regir-se pel pla aprovat el 1992, en què la parcel·la en qüestió està qualificada de sòl urbanitzable no programat.

Motius urbanístics a banda, un dels compromisos electorals del principal partit de govern, ERC, fou el de no facilitar noves àrees comercials fora del nucli urbà. «No estem parlant d’una botiga, sinó d’una instal·lació molt important i crec que hem d’anar plegats dins un mateix projecte de poble», apunta Gaseni.

De fet, l’equip de govern va desaconsellar en una reunió amb l’empresa aquesta ubicació, «per què no volem afavorir un pol comercial fora del poble que pugui danyar el comerç local».

Amb tot, l’empresa va presentar la llicència «i lamentem que s’hagi actuat amb unilateralitat. Quan alguna empresa vol fer una gran inversió crec que ha de veure si el municipi l’accepta», sentencia.

Gaseni precisa que malgrat no veure amb bons ulls la localització del gran supermercat, la denegació de la llicència és causada per l’informe tècnic desfavorable. «Nosaltres acatem la llei», assegura.

 

Afavorir el comerç local

Ara bé, l’equip de govern no tanca les portes a una petició futura de l’empresa però insisteix en la idoneïtat que una superfície comercial d’aquesta dimensió «s’ha d’apropar al nucli urbà perquè tot el comerç local surti beneficiat de l’arribada dels clients. Aquesta condició la considerem imprescindible dins la nostra aposta comercial de futur per a l’Ametlla de Mar», conclou l’alcalde.

El Diari es va posar en contacte amb la cadena de supermercats Lidl per conèixer la seva reacció a la decisió municipal, que comunicaran en els pròxims dies.

Comentarios
Multimedia Diari