L’Ametlla es consolida com la destinació ebrenca que més taxa turística recapta

L’any passat va créixer un cinc per cent la recaptació, gràcies en part als 1.300 habitatges d’ús turístic que hi ha a les urbanitzacions

11 junio 2017 18:34 | Actualizado a 24 noviembre 2017 19:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ametlla de Mar es consolida com la població de les Terres de l’Ebre que més recapta de la taxa turística, per quart any. Segons les dades de l’Agència Tributària de Catalunya,  el 2016 es va tancar amb una recaptació de 147.170 euros, un 5 per cent més que l’any  2015. Molt per darrera se situen Sant Carles de la Ràpita, amb 77.500 euros, l’Ampolla, amb 50.300;  o Tortosa, amb 46.000 euros aproximadament.  D’aquestes quantitats, una part serà retornada a cada municipi per poder ser invertits en promoció o millora dels equipaments turístics, com ha estat el cas de l’arranjament del camí de ronda litoral GR-92. 

La taxa es recapta a patir de les estances dels turistes en hotels, càmpings i allotjaments d’ús turístic al municipi. En aquest sentit, l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni,  remarca el fet que la població disposa de grans  urbanitzacions amb molta oferta d’allotjament, «on bona part dels propietaris han legalitzat els lloguers turístics». Així, n’hi ha fins a 1.300 donats d’alta al llarg del terme municipal. 
La taxa d’aquests habitatges turístics s’ha incrementat des del passat 1 d’abril, passant de 45 a 90 cèntims per persona i nit. Aquesta pujada es veurà reflectidaen la recaptació d’aquest 2017 a l’Ametlla de Mar. 

«Liderem la recaptació de la taxa des dels seus inicis i això que en els últims anys hem tingut alguns impediments per créixer en l’oferta d’allotjament», detalla l’alcalde. I és que l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar confia que aquest mateix estiu ja pugui entrar en vigor el nou pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), que entre altres permetrà que puguin tirar endavant noves iniciatives d’hotels o allotjaments. 

L’Ametlla de Mar ha donat aquest cap de setmana el tret de sortida a la campanya turística d’estiu amb un ampli programa d’activitats, lligades a la Festa del Mar  i a les Jornades del Peix Blau i els Fideus Rossejats. Entre altres activitats, hi va haver una trobada de Vela Llatina que va portar al port i la costa de la Cala una seixantena d’embarcacions i més de 300 persones d’arreu de l’Estat i França. 

A més, el port va ser escenari d’una jornada gastronòmica que va tenir de protagonistes els  fideus rossejats, un dels plats tradicionals de la cuina calera. 

Els vaixells enfonsats

També ha tingut lloc la inauguració de l’exposició, al Centre d’Interpretació de la Pesca, de l’exposició sobre la dotzena de vaixells enfonsats durant la  Primera Guerra Mundial al golf de Sant Jordi; uns fets dels que enguany es compleix un segle. A la mostra es poden veure peces dels vaixells recuperades pels pescadors de la zona, així com una  maqueta del vaixell Cavour, elaborada per l’Associació d’Amics del  Museu Marítim de Barcelona, entre altres elements d’interès. 

Comentarios
Multimedia Diari