Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Audiència Nacional reclama a Amposta les gravacions del ple que va donar suport a la desconnexió

L'alcalde, Adam Tomàs, subratlla que el consistori es va limitar a defensar "el procediment democràtic exemplar" del procés

ACN

Whatsapp

L'Audiència Nacional ha enviat els Mossos d'Esquadra a l'Ajuntament d'Amposta per requerir l'acta del ple, els informes de secretaria i el nom dels regidors que van votar a favor de la moció de suport, el passat 23 de novembre, a la resolució del Parlament per a la desconnexió de l'Estat espanyol. En aquest cas, però, el tribunal espanyol ha demanat també les gravacions de la sessió per analitzar les intervencions dels regidors que van votar a favor –deu del govern municipal d'ERC i set de CiU, a l'oposició-, segons ha confirmat a l'ACN l'alcalde d'Amposta, el republicà Adam Tomàs. Els agents s'han personat aquest dilluns al matí a la casa consistorial amb el requeriment judicial, que també vol constatar si la moció faculta l'alcalde a l'execució d'algun tipus d'acte vinculat. Tomàs, que no s'ha mostrat sorprès per la mesura –"no esperava que es quedessin de braços creuats"- ha reiterat que els regidors es van limitar a defensar el "procediment democràtic exemplar" del procés.

Amposta s'afegeix així a l'Ajuntament de Tortosa i d'altres de les Terres de l'Ebre que ja han rebut la visita dels Mossos per encàrrec de l'Audiència Nacional arran de l'aprovació de la moció de suport a la resolució del Parlament. Segons ha precisat l'alcalde, de fet, el consistori ja va conèixer dijous que rebria el requeriment i això li ha permès preparar amb antelació bona part de la documentació que li ha reclamat. En aquest sentit, ha avançat que aquest dimarts lliurarà la informació restant.

A banda dels documents esmentats, el requeriment del tribunal espanyol ha demanat al consistori confirmació de l'aprovació de la moció, el nom dels regidors que hi van votar a favor –únicament el regidor de PxC es va abstenir i van votar en contra el dos del PSC- la data de l'acord i si aquest es va incloure pel procediment urgent o ordinari a l'ordre del dia del ple, el 23 de novembre del passat 2015. L'Audiència Nacional insta també a esclarir si la moció faculta l'alcalde a prendre algun tipus de mesura. "Als acords no es dóna a l'alcalde ni se'l faculta per dur a terme cap acte", subratlla Tomàs. També apunta que durant el debat posterior a la moció, els regidors es van limitar a defensar "el procés absolutament democràtic" i "exemplar" que s'està duent a terme.

Més enllà de tenir coneixement que alguns ajuntaments havien rebut ja el requeriment en aquest sentit, l'alcalde assegura que no l'ha "sorprès". "És normal. No m'esperava que fos absolutament diferent: un Estat espanyol que es quedi de braços creuats davant d'una majoria social i parlamentària que defensa canvi model pel que fa a inclusió Catalunya a l'Estat Espanyol", ha assegurat. Admet que el govern espanyol disposa i utilitza "totes les armes polítiques i judicials" per fer "prevaldre l'ideari polític que considera", de la mateixa manera que el Govern utilitza també els seus mecanismes i eines per defensar-se. Malgrat tot, i davant el marge d'interpretació de les decisions judicials que afecten el procés i les institucions catalanes, no descarta assistir a "alguna actuació desconcertant".

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También