L’Auditori Felip Pedrell de Tortosa presenta una programació de tardor de fort accent local

Una obra sobre una novel·la de Francesca Aliern o una òpera electroacústica són propostes que es veuran després de l'estiu

12 julio 2017 15:43 | Actualizado a 12 julio 2017 15:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Auditori Felip Pedrell de Tortosa ha presentat la nova programació de tardor-hivern que arrencarà al setembre. La temporada tindrà un fort accent local. 

La primera obra de teatre que es podrà veure serà ‘La Treva’, de Julio Manrique i reconeguts actors com Ramon Madaula o Clara Segura. Serà el dia 29 de setembre. El 7 d’octubre el músic Albino Tena presentarà el seu primer disc ‘Cap a on vas?’. «Crec que és un disc sincer i tendre que intenta ser autèntic i no semblar-se a altres», l’ha definit el músic. L’11 d’octubre s’estrenarà a Tortosa ‘Les passions de la menestrala’, de Valer Gisbert, que s’emmarcarà en un homenatge a l’escriptora xertolina Francesca Aliern. L’espectacle basat en la novel·la, que es va produir per l’edició d’enguany de la fira Litterarum de Móra d’Ebre, té les emocions humanes com a protagonistes i mescla claqué, teatre i projeccions.

El 22 d’octubre es podrà veure ‘La Autora de las Meninas’, d’Ernesto Caballero i amb la reconeguda Carmen Machi com a protagonista. També és destacable el circ per adults ‘Udul’, de Los Galindos, el 19 d’octubre.

El 34è Festival de Música Felip Pedrell arrencarà el 28 d’octubre i enguany durarà un mes, concentrat en els caps de setmana i no set dies. Així, es podrà veure ‘Memento Mori’, una proposta musical de Jaume Martínez i Mireia Andreu amb la soprano Cecília Aymí i el tenor Hugo Bolívar. Serà un viatge per la iconografia de la bellesa centrada en el barroc, amb una potent posada en escena d’àries d’aquesta època. Una altra proposta musical d’accent local a és ‘Àmarim’, amb Mar Lombarte i Manel Miró, que oferiran un duo de piano amb temes que van des de Bach fins al jazz.

Igualment sorprenent i feta a l’Ebre serà l’òpera electroacústica ‘Ib’, de Joan Bagés i també amb els noms de Cecília Aymí , Mireia Andreu o Jaume Rocamora. A l’òpera, una obra de creació sense precedents i amb un gran component audiovisual, hi intervindran dos solistes i deu músics. El conegut ‘Concert per a Clarinet’ de Mozart es podrà gaudir el 18 de novembre de la mà de Miquel Marín. Entre d’altres propostes que es poden consultar online com la reconeguda dansa de ‘L’Estol’, la Banda Municipal també celebrarà els seus 75 anys en un concert especial el 25 de novembre, per Santa Cecília.

Comentarios
Multimedia Diari