L'Ebre demana ajut a Europa per a 12 projectes d'innovació econòmica

El pla impulsat per agents públics i privats del territori s´executaria entre el 2017 i el 2020 si s'obtenen els diners

19 mayo 2017 17:45 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Administracions públiques ebrenques, agrupacions empresarials i la Universitat Rovira i Virgili han unit esforços per elaborar i presentat un projecte d’especialització i competitivitat (PECT) amb l’objectiu d’obtenir finançament europeu.

El pla compta amb un pressupost de 4 milions d’euros, dels quals Europa n’assumiria el 50 per cent, un 12 per cent aniria a càrrec de la Diputació de Tarragona i la resta dels agents públics i privats promotors.

Sota el paraigua de la figura de la Reserva de la Biosfera, el pla proposa un seguit de projectes innovadors en diversos sectors claus de l’economia de les Terres de l’Ebre. Les accions són resultat de les conclusions del pla estratègic de les Terres de l’Ebre i del pla de gestió de la Reserva de la Biosfera. La resolució del pla s’ha de conèixer entre els mesos de març i abril del 2017, i en cas afirmatiu, les propostes s’executarien al llarg de tres anys, del juliol del 2017 al juliol del 2020.

El Consell del Baix Ebre assumeix el lideratge del pla, on participen els altres consells comarcals de l’Ebre, la Diputació de Tarragona, els ajuntaments de Tortosa i Amposta i la Universitat Rovira i Virgili. En l’àmbit privat, hi participen, entre altres, la Federació de Productors de Mol·luscs de les Terres de l’Ebre (FEPROMODEL) i el Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de Catalunya (CENFIM).

Anomenat PECT Ebrebiosfera, el pla proposa un total de 12 accions agrupades en quatre àrees diferents. Una de les més rellevants incideix en tres sectors econòmics clau de les Terres de l’Ebre. Així, i amb un pressupost de 640.134 euros, es proposa de la creació de dues plataformes d’impuls de la competitivitat en el sector de l’hàbitat de la mà del CENFIM.

Un segon projecte, promogut per FEPROMODEL, proposa la creació d’una Organització de Productors Pesquers (OPP) i una Denominació d’Origen Protegida, a banda d’accions de recerca en cultius alternatius i transformació del projecte. El pressupost és de 230.290 euros.

La Fundació Agroterritori, al seu torn, proposa una plataforma d’impuls agroalimentari a partir dels valors d’ecologia, salut i paisatge (218.082 euros).

En l’àrea de desenvolupament del sector primari, es pretén crear un Banc de Terres territorial per mirar de frenar l’abandonament dels camps i d’un Banc de Serveis Agraris, una iniciativa que vol transformar el moviment cooperativista del territori (228.473 euros). Una segona iniciativa, d’import similar, vol posar en valor la massa forestal i els recursos naturals del territori.

Altres projectes rellevants són, promogut per l’Ajuntament de Tortosa, l’ús de la realitat augmentada com a producte turístic i la recuperació de l’espai del Balneari del Porcar(697.898 euros), i promogut per l’Ajuntament d’Amposta, la creació d’un Fab Lab (576.172 euros).

Comentarios
Multimedia Diari