L’Ebre fusiona música, poesia i patrimoni

El certamen 'Ebre, Música&Patrimoni' proposa deu concerts al llarg de l’estiu en llocs singulars del territori

05 julio 2017 19:05 | Actualizado a 05 julio 2017 19:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les Terres de l’Ebre fusionaran  música, poesia i patrimoni en deu concerts al llarg de l’estiu, repartits per espais patrimonials singulars de deu poblacions diferents del territori. El certamen Ebre Música&Patrimoni, coordinat pel Servei d’Atenció als Museus de les Terres de l’Ebre, arrenca aquesta mateixa setmana i s’allargarà fins al mes de setembre, amb propostes gairebé cada setmana a Tortosa, la Ràpita, Móra d’Ebre, Alcanar, la Galera, Mas de Barberans, Amposta, Godall, Santa Bàrbara i Masdenverge.  En aquesta nova edició, el programa presenta deu espectacles poètico-musicals . Uns cops la poesia estarà  acompanyada per música de diferents estils, i d’altres, convertida en peces musicals interpretades per formacions o cantautors que ens proposen la seva recreació més personal.

El Museu de Tortosa va donar aquest dimecres el tret de sortida amb una  especial combinació de jazz i poesia, a càrrec de Benjamín Leon Trio i el poeta Albert Roig, en una proposta que formava part també de la Mostra de Jazz que viu aquests dies la capital del Baix Ebre.  

Aquest to intimista  continua amb les creacions de la lírica de la guerra civil des del castell de Móra d’Ebre, en una proposta prevista per al 29 de juliol amb els intèrprets Pilar Cugat (veu) i Carlos Lupprian a la guitarra, i les creacions de l’associació de poetes Poemes al Vent. 

Abans, el 19 de juliol a la plaça Agustí Vizcarro de Sant Carles de la Ràpita,es recordarà  la navegació entre el mar i el riu a partir de poemes inspirats en l’Ebre, ara convertits en peces musicals. ‘Aiguabarreig’ és una interpretació a càrrec de Fàbio Vega i els Homes Tranquils que combinarà poesia amb música pop «i que servirà també per commemorar els 160 anys del canal de navegació entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita», segons detalla Àlex Farnós, director del Museu de les Terres de l’Ebre. 

A la platja del Marjal de les Cases d’Alcanar, entre els búnquers de la Guerra Civil, diversos poetes del territori  mostraran el 5 d’agost la seva visió del patrimoni canareu acompanyats de música folk.  

Una altra platja de la comarca, la dels Eucaliptus al terme municipal d’Amposta, es convertirà el 27 d’agost en un escenari per a la cantautora Montse Castellà. Hi  presentarà l’espectacle ‘Dunes’, acompanyada del vent i les ones.

L’interior de la comarca del Montsià comptarà també amb fins a cinc  propostes, a la Galera, Mas de Barberans, Godall, Masdenverge i Santa Bàrbara
A la Galera, ‘Camins de fang i paraules’, el 10 d’agost, oferirà composicions poètiques i  música de piano barrejada amb el fang de la terrissa tan característica del municipi. Tot plegat, el resultat d’una col·laboració entre artistes de Finlàndia  i les Terres de l’Ebre. 

A Mas de Barberans, el 13 d’agost, es proposa el IV Aplec Poètico Musical ‘Escales que pugen al cel’,  un itinerari literari posa de relleu la poètica escenografia del municipi, de carrers i cases esglaonades a la falda de la muntanya. 

Per últim, la música de banda, patrimoni immaterial de les Terres de l’Ebre, també acompanyarà als rapsodes i poetes de Godall, Masdenverge i Santa Bàrbara, amb repertoris que parlaran de del paisatge, les oliveres o la vida al poble.Les cites són el 31 d’agost a la plaça del Pou Bo de Godall;el 9 de setembre al Parc de la Independència de Santa Bàrbara, i el 17 de setembre al Molí de Rosquilles de Masdenverge. 

Totes les activitats són gratuïtes.  El certamen Ebre Música&Patrimoni es combina des de fa quatre estius amb l’Ebre Art&Patrimoni, per tal d’apropar la cultura i aportar una oferta lúdica i estiuenca de qualitat a ebrencs i visitants. 

Comentarios
Multimedia Diari