Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Hospital Verge de la Cinta s’ampliarà amb un nou edifici amb pàrquing

S'hi ubicaran les consultes externes i tindrà diverses plantes d'aparcaments, amb accés des del centre de la ciutat

Maribel Millan

Whatsapp
El conseller Antoni Comín, visitant l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Foto: Joan Revillas

El conseller Antoni Comín, visitant l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Foto: Joan Revillas

L’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa s’ampliarà amb un nou edifici, que comptarà amb diverses plantes d’aparcaments i dues plantes superiors per a consultes externes i d’altres equipaments sanitaris. Així ho ha confirmat a Tortosa el conseller de Salut, Antoni Comín, qui ha qualificat aquesta solució com la més viable i creïble per donar resposta a les necessitats de creixement del centre sanitari de referència de les Terres de l’Ebre, així com als problemes actuals d’accessibilitat. 

L’ampliació permetrà accedir al complex hospitalari des del centre de la ciutat, tant en cotxe com a peu. Com ja s’havia apuntat, l’edifici s’aixecarà en el talús existent darrera de l’antic cinema Fèmina i permetrà superar el desnivell existent entre el nucli urbà i l’hospital actual, situat dalt d’un turó. 

El Departament de Salut ha encarregat ja l’avantprojecte de l’obra, que té una gran complexitat tècnica i requerirà per tant de les aportacions d’arquitectes i enginyers, segons ha detallat el conseller Comín. 

Aquest avantprojecte es preveu que estigui enllestit  a  finals d’aquest any i haurà de definir les característiques tècniques de l’obra, així com el nombre de plantes total de l’edifici i les  places de pàrquing que s’hi encabiran, les quals molt possiblement seran de pagament. 

El que ja està definit és que les dues plantes superiors tindran 2.000 metres quadrats cadascuna, de manera que es destinaran 4.000 metres quadrats nous a serveis assistencials, on es desplaçaran les consultes externes.  Això permetrà alliberar espais a les instal·lacions actuals. Tot plegat «satisfà les necessitat a mig termini del centre», segons destaca Comín.  A més, quedarà oberta  de cara al futur la possibilitat d’una nova ampliació, amb una tercera planta. Pel que fa al pàrquing,  «serà volat i no excavat». 

Durant el primer semestre del 2018 es farà tota la tramitació del concurs públic per a la nova construcció, de la que encara no s’ha donat a conèixer cap pressupost aproximat.

Per al conseller de Salut i també per a l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la proposta consensuada suposa una ‘smart solution’, ja que dóna solució a les grans necessitats del Verge de la Cinta: l’ampliació de l’espai i la millora de l’accessibilitat. «És una solució realista, presa amb rigor», ha defensat Comín, davant les demandes que hi ha hagut des de diversos partits i sectors perquè es construís un hospital de nova planta en un nou emplaçament, com es preveia en temps del tripartit.  

Temas

Comentarios

Lea También