L’Hospital de Móra d’Ebre i l'Institut del Priorat formen professors d’FP en cures d’infermeria

Èxit del curs per posar al dia els docents en les noves tècniques i materials sanitaris

24 junio 2017 11:53 | Actualizado a 27 junio 2017 09:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre i l’Institut del Priorat han format professors  de Formació Professional d’arreu de Catalunya en un curs pràctic d’actualització de cures d’infermeria. Els dos centres compten amb un conveni de col·laboració, pel que els alumnes que estudien a Falset  cicles formatius  de Cures Auxiliars d’Infermeria fan pràctiques i estades a l’hospital morenc, on poden conèixer de primera mà el funcionament dels aparells i totes les unitats que conformen el servei sanitari, de la mà dels mateixos professionals del centre. 

Enguany, a més , s’ha introduït un curs de formació pràctica per al professorat d’FP, que ha tingut una gran resposta, amb la participació d’una vintena de docents procedents d’instituts d’Amposta, el Vendrell, Reus, Tarragona, Sant Joan Despí, Esplugues de Llobregat i també del mateix Institut de Falset, entre d’altres punts del país. 

El curs s’ha comptat de diversos tallers pràctics, dedicats a pràctiques sanitàries com l’oxigenació i ventilació, els sondatges i drenatges, la prevenció d’infeccions o els embenaments, a més de com fer un electrocardiograma, entre d’altres. 

 Segons detalla la cap d’estudis d’FP d’aquest institut, Montse Mateos,  la iniciativa va sorgir de la necessitat dels professors, alguns dels quals procedents d’altres branques fora de la sanitària com la biologia, la farmàcia o l’enginyeria, de conèixer millor la part pràctica i els  procediments i materials sanitaris  actuals. «En especial volien aprendre sobre tècniques i  materials nous», remarca.  «En tot moment la formació s’ha enfocat al treball que hauran de realitzar els seus alumnes com a auxiliars», explica per la seva banda  Pilar Vallano, a coordinadora de formació d’infermeria de l’Hospital Comarcal.  «Tothom ha tingut molt interès en participar i prendre imatges per incorporar-les a la formació dels seus alumnes», afegeix Meritxell Jornet, una de les infermeres formadores.  

L’èxit de la convocatòria ha fet que l’Hospital Comarcal de Móra l’Ebre i l’Institut del Priorat  es plantegin donar continuïtat l’any que ve a aquests cursos de formació per al professorat en àrees més especialitzades, com ara les urgències, els primers auxilis o l’àmbit quirúrgic. 

Comentarios
Multimedia Diari