L'Hospital de la Cinta incrementa un 14,4% les operacions el 2014

S'ha reformat l'àreade cirurgia major quirúrgica del centre i s'ha obert un quiròfan a la tarda per reduir les llistes d'espera

19 mayo 2017 23:38 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa tarda menys de sis mesos en operar els pacients en llista d’espera dels 14 procediments garantits pel CatSalut en un 98,3% dels casos. El 59,2% té una espera de zero a tres mesos, el 39,1% de tres a sis mesos i tan sols l’1,7% es troba entre els sis i els nou mesos. Els 14 procediments són: cataractes, varius, hèrnia inguinal, colecistectomia, artroscòpia, pròstata, canal carpiana, amígdales, circumcisió, pròtesi de genoll, pròtesi de maluc, histerectomia, quist pilonidal i reparació del dit del peu.

Aquesta millora ha estat possible durant el 2014 gràcies a la implicació dels professionals en l’augment de l’activitat quirúrgica i la gestió de l’antiguitat dels pacients en llista, destaca l’Institut Català de la Salut (ICS).

«El seguiment setmanal de tots els pacients en llista d’espera quirúrgica ha permès aquesta millora en els procediments garantits i en tota la resta». S’han avançat les intervencions d’aquells usuaris que feia més temps que es trobaven en espera, tenint en compte també els criteris clínics.

La reforma de l’àrea de cirurgia major ambulatòria (CMA), el passat mes de juny, i l’obertura d’un quiròfan de tarda de dilluns a dijous han afavorit l’augment de l’activitat quirúrgica de l’hospital. Aquest increment en el nombre de quiròfans en funcionament i la millora de l’eficiència ha fet possible tancar el 2014 amb l’augment d’un 14,4% de l’activitat quirúrgica global (14,2% programada, 6,8% urgent i 20,2% cirurgia major ambulatòria), la qual cosa va suposar 600 operacions més respecte el 2013. Aquesta important millora organitzativa ha permès reduir un 4,4% la llista d’espera de les 14 operacions garantides.

L’Hospital Verge de la Cinta és el centre de referència a les comarques de les Terres de l’Ebre per a una població de gairebé 200.000 habitants. En un dia, porta a terme 17 intervencions quirúrgiques majors, 110 urgències, 577 consultes externes, 52 sessions d’hospital de dia i 45 altes.

Comentarios
Multimedia Diari