La Comissió presenta ‘La petjada de Sant Antoni’

Es tracta d’una exposició i un vídeo en el marc del projecte d’etnologia sobre la tradicionalitat de la festa al poble del Montsià

20 enero 2018 17:03 | Actualizado a 20 enero 2018 17:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El municipi d’Alcanar ja ho té tot a punt per celebrar la festivitat de Sant Antoni. Com a actes previs a la festa, des del passat cap de setmana es pot visitar l’exposició La petjada de Sant Antoni al Casal Cívic Trinitari Bel.

La mostra consta d’una trentena de fotografies en blanc i negre repartides en quatre plafons, a més d’un altre que recull part de la documentació que els veïns del poble han anat aportant als membres de la comissió. «Tenim el manuscrit del presbiteri d’Alcanar Andrés Queralt, que és la nostra joia més valuosa, ja que data de 1873 i on explica que llavors ja se celebrava la festa al municipi, també mostrem la llibreta de notes del mestre Juli Castell on està anotat el que pagava als músics per tocar a Sant Antoni. Aquests són els documents més antics que tenim, junt amb el programa de la festa de l’any 1973», explica Núria Balada.

L’exposició s’acompanya de la projecció del vídeo recopilatori de totes les entrevistes enregistrades, en el marc del projecte d’etnologia sobre la tradicionalista de la Festivitat de Sant Antoni, d’Alcanar.

La mostra es pot visitar de dilluns a dissabte (matí i tarda) fins al 28 de febrer. Els passes del vídeo es realitzen a les 11, 18 i 20 hores fins al 24 de febrer.

Demà se celebrarà la tradicional Despertada, a les quatre de la matinada, quan els membres de la Rondalla Verge del Remei i del Cor Iúbilo canten cançons tradicionals als carrers.

Comentarios
Multimedia Diari