La DO Terra Alta dóna el tret de sortida als actes del concurs de garnatxes del món

La Denominació d’Origen Terra Alta ha presentat, en un acte a Gandesa, els detalls del concurs internacional Grenaches du Monde 2018, del qual serà seu oficial de l’11 al 15 d’abril de l’any vinent. Una designació que representa una oportunitat única per difondre els vins de la varietat garnatxa de la Terra Alta, i molt especialment la seva garnatxa blanca, tot un emblema i un senyal d’identitat per a la DO

11 octubre 2017 09:05 | Actualizado a 13 octubre 2017 10:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Denominació d’Origen Terra Alta ha presentat, en un acte a Gandesa, els detalls del concurs internacional Grenaches du Monde 2018, del qual serà seu oficial de l’11 al 15 d’abril de l’any vinent. Una designació que representa una oportunitat única per difondre els vins de la varietat garnatxa de la Terra Alta, i molt especialment la seva garnatxa blanca, tot un emblema i un senyal d’identitat per a la DO.

Durant quatre dies, un grup de 250 professionals d’arreu del món seran guiats per un recorregut que els portarà des de Barcelona fins a la Terra Alta, passant pels diversos territoris vitivinícoles catalans. Els dies dedicats quasi exclusivament al concurs seran el divendres 13 i el dissabte 14. Dues intenses jornades en què es portaran a terme els tastos de qualificació del concurs al Celler Cooperatiu de Gandesa, a més de les jornades tècniques a l’antic celler Figueres de Gandesa.

Les activitats del concurs dirigides al públic professional es combinaran amb un programa d’accions obertes al públic en general, amb una mostra de vins de la DO Terra Alta que tindrà lloc dissabte al matí, entre altres.

Els guanyadors del concurs es donaran a conèixer a la cerimònia La Nit de les Garnatxes, que se celebrarà dissabte a l’Església Vella de Corbera, i que estarà oberta al públic (prèvia compra de tiquet). Un sopar de gala per acompanyar els vins guanyadors d’aquesta sisena edició del concurs Grenaches de Monde.

Durant l’acte celebrat ahir es va donar a conèixer la campanya de promoció prèvia, que arrencarà dilluns, 16 d’octubre, amb un showroom al Pavelló de la Fira de Reus entre les 16 i les 21 hores. Una activitat dirigida als professionals de la restauració i l’hostaleria de Reus i de la Costa Daurada, així com a premsa especialitzada i prescriptors del món del vi, que podran tastar un centenar de referències dels 25 cellers que hi participaran.

Exposició itinerant

L’acte de Reus servirà també per inaugurar l’exposició itinerant ‘Garnatxa blanca. De la matèria a l’ànima’, un camí professional que transportarà els assistents al coneixement i la consciència de la garnatxa, amb la intervenció de tots els sentits.  

La campanya viatjarà el 27 d’octubre a Barcelona, coincidint amb la inauguració de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya que organitza l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). S’hi celebrarà un ‘mastertast’ de garnatxes velles dirigit a periodistes del sector. 

El mes de desembre serà el torn de Lleida, amb un nou tast, i de Girona als voltants de febrer de 2018. Per últim, i ja a les portes del concurs, les Terres de l’Ebre seran les protagonistes d’un showroom dissenyat per als professionals més propers a la DO Terra Alta.

El programa d’actes va ser presentar per Joan Arrufí, president de la DO Terra Alta; Frédéric Galtier, delegat a Espanya del concurs; i Carles Luz, president del Consell de la Terra Alta.

Ara, a la Terra Alta es conrea el 33% de la garnatxa mundial, un percentatge que suposa el 75% de la producció a Espanya i el 90% de la garnatxa a Catalunya. La comarca és una de les poques regions del món on és possible trobar una extensa gamma de vins varietals d’aquesta vinífera que els ha fet mereixedors d’un distintiu de garantia específic: ‘Terra Alta Garnatxa blanca’.


Nascuda al Rosselló francès el 2013

El Concurs Internacional Grenaches du Monde és un certamen anual que premia els millors vins de totes les categories (des de vins tranquils a escumosos, dolços, naturals...) elaborats amb les diferents varietats de garnatxa, i amb denominacions d’origen provinents de qualsevol lloc del món. Es tracta d’un esdeveniment que organitza des de l’any 2013 el Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló (França), i que l’any 2018 arribarà a la seva sisena edició a la comarca de la Terra Alta.

El jurat del prestigiós concurs estarà constituït per una vuitantena de professionals internacionals i prescriptors
del món del vi. 

Comentarios
Multimedia Diari