La DO Terra Alta, tercera preferida a Catalunya

La DO Terra Alta manté el 5,5% en la venda de vi al mercat català, segons l’estudi Nielsen

03 agosto 2020 08:30 | Actualizado a 03 agosto 2020 08:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Denominació d’Origen Terra Alta manté la tercera posició en el rànquing de preferències del consumidor entre els vins de les denominacions d’origen catalanes, segons dades del darrer estudi Nielsen, corresponent a l’any 2019. Segons l’estudi encarregat per l’INCAVI, la DO Terra Alta va mantenir la seva quota del 5,5% en la venda de vi al mercat català, tant en alimentació com en hostaleria, quota que ja va obtenir el 2018.

Pel que fa al canal alimentació, el percentatge era del 7,1%, mantenint dades de 2018, mentre que en hotels, restaurants i cafeteries passa a tenir a 3,2% davant del 3% de l’any 2018. Aquesta tendència a l’alça dins el canal Horeca porta implícit un augment del valor de la marca DO Terra Alta també entre els professionals del sector.

Pel que fa a les dades a la resta de l’Estat, cal destacar una dada molt significativa, i és que la DO Terra Alta és la DO catalana que més es ven fora de Catalunya, amb un percentatge de quota de mercat del 3,10%, molt per sobre dels percentatges de la resta de les DO catalanes.

Amb aquestes dades a la mà, la DO Terra Alta es reafirmava en les polítiques adoptades des del Consell Regulador en els darrers anys, amb una aposta clara per la qualitat, el valor i l’increment de la notorietat dels vins de la DO Terra Alta, i amb la garnatxa blanca com a emblema de la DO, varietat que es veurà ara reforçada també pel morenillo, recentment aprovada pel Ministeri d’Agricultura.

Comentarios
Multimedia Diari