La DO insta a aprovar el màxim de mocions contra la massificació eòlica

El Consell Regulador del vi considera que es reforçaria la unitat comarcal per impossibilitar nous parcs 

20 mayo 2020 15:40 | Actualizado a 20 mayo 2020 15:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Denominació d’Origen Vi Terra Alta ha instat «de manera urgent» als ajuntaments de la comarca, i en especial als tres municipis més afectats (Batea, Vilalba dels Arcs i La Pobla de Massaluca) a signar la ‘Moció en contra de la massificació eòlica i de derogació de la zona de desenvolupament prioritari (ZDP VII) Terra Alta’. L’adhesió de tots els consistoris a la moció garantiria la impossibilitat d’implantar més centrals eòliques al territori, segons remarquen des del Consell Regulador de la DO. 

L’objectiu de la moció és, a més de manifestar l’oposició a la massificació eòlica «perquè posa en perill el model social i econòmic de la Terra Alta», sol·licitar l’aprovació d’un Pla Territorial Sectorial de les instal·lacions eòliques a Catalunya que eviti la seva proliferació a la comarca, incloent-hi la derogació de la ZDP VII; i sol·licitar a la Generalitat de Catalunya la revocació de les autoritzacions a les empreses promotores de projectes eòlics a la Terra Alta, així com la suspensió dels projectes en tramitació fins a l’aprovació de l’esmentat Pla Territorial Sectorial.

En aquest sentit, la DO Terra Alta celebra l’aprovació per part del Consell Comarcal de la Terra Alta d’una altra moció que rebutja la planificació de noves centrals eòliques a la comarca, i insta al Govern de la Generalitat a introduir criteris socials i democràtics a la legislació vigent, a més de criteris més restrictius de protecció del paisatge i del medi ambient, així com de reequilibri  territorial. «No oblidem que la comarca de la Terra Alta ja produeix el 25% de l’energia eòlica de tota Catalunya», remarquen des de la DO.

Malgrat aquest rebuig, els projectes de parcs eòlics no només han continuat endavant sinó que, durant l’estat d’alarma, s’han presentat cinc nous projectes de centrals eòliques  que afecten els municipis de Batea, Gandesa, Corbera d’Ebre, Vilalba dels Arcs i La Fatarella, projectes que se sumen als dos presentats ja a principis de març a Pinell de Brai.

Comentarios
Multimedia Diari