La Dansada de Bot manté viva la tradició de la jota

04 febrero 2020 10:40 | Actualizado a 04 febrero 2020 11:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els veïns de Bot viuen aquests dies intensament les festes majors en honor a Sant Blai. Ahir era el dia del patró d’aquest municipi de la Terra Alta, i juntament amb els actes religiosos se celebraven també alguns dels actes tradicionals més arrelats de la festa. És el cas de les curses pedestres, ahir per a atletes professionals, així com el típic ball de la dansada. A partir de les 18.30 a la plaça de l’Església van sortir els quintos del 2020 per ballar la jota típica de la població, elles amb bonics mantons, i amb la tradició de tirar caramels.

Els actes continuen avui, dia de Sant Blaiet. Al matí i la tarda hi haurà la fira i festa infantil al Club Esportiu (d’11 a 13 h i de 15.00 a 17.00 h). La plaça de l’Església acollirà novament la Dansada a partir de les 18.30 hores, també amb els xiquets com a protagonistes. I per la nit, nova sessió de ball amb l’orquestra Davanna.

Demà dimecres la població celebra Santa Àgueda, amb les dones com a protagonistes. Així, a les 12.00 hores hi haurà missa major i processó, amb obsequi de dolços beneïts. A les 14.00 h, el Club Esportiu Bot acollirà el tradicional dinar de Santa Àgueda, mentre que a la Dansada de la tarda les dones del municipi seran també les protagonistes. A la nit, última sessió de ball amb el conjunt Onda. Les festes arribaran a la seva fi aquest dijous amb una sessió gratuïta de cinema.

Comentarios
Multimedia Diari