La Diada del Llagostí mostra la cuina rapitenca

Ja estan en marxa les 17 Jornades Gastronòmiques dedicades a aquest crustaci, en què participen deu restaurants locals

17 noviembre 2019 10:50 | Actualizado a 17 noviembre 2019 19:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Centenars de persones van acudir ahir al migdia al pavelló de la Ràpita per gaudir de les tapes més diverses elaborades amb llagostins. La Diada dedicada a aquest producte estrella de la cuina rapitenca serveix per donar el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques, que enguany arriben a la 17a edició.

Fins al 8 de desembre, una desena de restaurants ofereixen menús especials amb aquest gustós crustaci com a protagonista. Els participants són Ventall Freddy, Numma by Noves Algues, Miami Can Pons, L’Alberg, Llansola, Mar y Luz, Albert Guzmán, Can Batiste, Cal Manú i Casa Ramón Marinés, amb uns menús a uns preus d’entre 35 i 45 euros.

A banda de l’oferta gastronòmica, durant aquestes setmanes també hi ha la possibilitat de reservar a través de l’Estació Nàutica de la Ràpita diferents packs de ‘gastronatura’, que inclouen allotjament, menús i activitats lúdiques.

Segons han comentat des de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, enguany està sent un bon any de captura de llagostins. En aquesta segona quinzena de novembre ja s’han arribat als 51.000 quilos i es preveu superar a finals d’any els 54.000 quilos capturats durant tot el 2018. Actualment, el preu de llotja del llagostí es situa entorn els 20 euros per quilo, per tant, és un bon moment per comprar-los i congelar-los de cara als propers àpats del Nadal, segons destaca el secretari de la Confraria, Joan Balaguer.

Comentarios
Multimedia Diari