La Fatarella promou l’oli i la seva vessant turística

El municipi de la Terra Alta celebra el pròxim cap de setmana, 9 i 10 de desembre, una nova edició de la seva festa més emblemàtica, la Festa de l'Oli i Mostra de Productes Artesanals i Tradicionals

30 noviembre 2017 11:50 | Actualizado a 01 diciembre 2017 11:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fatarella celebra el pròxim cap de setmana, els dies 9 i 10 de desembre, l’emblemàtica Festa de l’Oli, que assoleix la seva 19a edició. El certamen reivindica la fortalesa del sector oleícola al municipi de la Terra Alta i ser punt de referència del sector en aquest territori; també pretén ser un gran expositor de tots els productes propis de la Fatarella, com els embotits o les coques elaborades de forma artesanal. Com diu l’alcalde, Francisco Blanch, l’objectiu no és altre «que el de la promoció de tot l’ampli ventall de productes que tenim al nostre poble».

La fira s’inaugurarà dissabte, dia 9, a les 12 hores. A banda dels expositors d’oli es podrà gaudir d’una mostra de productes artesanals i tradicionals i d’una demostració d’arts i oficis artesanals, entre d’altres.

Mitja hora més tard, a la sala de ball del Casal, se celebrarà l’acte de lliurament dels Premis Terraltí 2017 de la DOP Oli de la Terra Alta entre les almàsseres i envasadores i/o comercialitzades inscrites a la DOP. Els actes del matí finalitzaran amb una degustació de porc senglar a la brasa i una ballada de sardanes. 

Entre els nombrosos actes de la tarda destaca una visita guiada al molí antic d’oli de Ca Ramonet i al forn moresc centenari del Forn de Baix, una degustació de truites fredes, un sopar amb tast d’oli Rius d’Or i l’actuació de la Guetto Orchestra, a la mitjanit.
Esmorzar de la clotxa

Diumenge serà el torn de l’esmorzar popular de la clotxa i degustació l’oli nou, a partir de les 9.30 hores, un concurs de llançament de pinyols i l’actuació musicopoètica Sense pistola, a partir de les 18.30 hores.


Jornada tècnica de l’oleoturisme

En el marc dels actes de la fira, la Fatarella organitza dilluns, dia 4, una interessant jornada tècnica per donar a conèixer algunes de les iniciatives que s’han desenvolupat durant els últims anys per potenciar l’oleoturisme. La jornada es desenvoluparà al Casal de la Vila, a partir de les 16 hores, amb l’explicació de la tasca feta en aquest àmbit pel Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre, la Fundació Alícia, consultores com Cluster Development i l’experiència de diverses empreses que han apostat per l’oleoturisme com Oleo Soul Travel, Mas de Flandi (Calaceit) i el Restaurant Nou Moderno de Vilalba dels Arcs.

Comentarios
Multimedia Diari