La Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta estrena tres nous espectacles d'època

La IX edició arriba amb moltes novetats: s'amplien les zones de la festa i se celebra un nou gran acte de cloenda

19 mayo 2017 15:31 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Enguany la IX Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta, que tindrà lloc del 19 al 21 de maig, arriba carregada de novetats.

Aquest any l’eix temàtic de la Festa és l’arribada de la llum a Amposta i en aquest sentit Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries oferiran un espectacle especialment ideat per a l’ocasió (‘Lo Temps és vida’), el dissabte i el diumenge, amb cançons dedicades a celebrar l’arribada de la llum i que també descriuen la societat d’Amposta de principis del segle XX, quan creixen les associacions i la vida social.

A l’espectacle inaugural hi haurà un show simbòlic d’encesa del primer enllumenat públic. El pregó anirà a càrrec de Domingo Talarn, un dels responsables de l’arribada de la llum a la ciutat, personatge interpretat per Cebrià Forcada. També destaca l’espectacle de cloenda al Pont Penjant, on es demanarà a la ciutadania portar una caixa de mistos i el mòbil carregat.

Enguany també destaca l’ampliació de carrers i zones de la Festa amb activitats al barri del Grau o a la zona de l’embarcador /també hi haurà passejos pel riu Ebre amb el llaüt lo Sirgador.

Quant als espectacles i representacions que s’hi portaran a terme, s’han renovat un 75% dels guions. El director de la festa, Jordi Príncep, ha destacat la diversitat de l’oferta i dels gèneres que en formen part, des de música, cant, jota, balls, cine mut, teatre, circ o dansa, «per a tots els públics, gustos i sensibilitats».

El director ha explicat que «hem intentat fer un programa amb una representació de les tradicions i les cultures ebrenques, que ens puga representar a tots, i reflectir com la llum va canviar la vida de la societat».

A l’esmolet, el sereno o el pastor, el seu cavall, el gos i 300 ovelles, enguany s’hi uniran els personatges del carboner, el llimpiabotes o el sastre i l’aprenent.

En el marc de la Taula de Treball impulsada per la regidoria de Comerç i Mercat Municipal s’han dissenyat també noves accions de dinamització comercial i de la restauració. Hi destaquen el concurs d’aparadors, una nova edició de asta el Mercat de Nit per la Festa, que tindrà lloc després del pregó oficial o la I ruta turístico-comercial pels comerços d’Amposta. A més a més, els restaurants organitzaran l’últim sopar a les fosques.

Comentarios
Multimedia Diari