Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta estrena tres nous espectacles d'època

La IX edició arriba amb moltes novetats: s'amplien les zones de la festa i se celebra un nou gran acte de cloenda

M. Pallás

Whatsapp
Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries oferiran un espectacle ideat per a l´ocasió. FOTO: JOAN REVILLAS

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries oferiran un espectacle ideat per a l´ocasió. FOTO: JOAN REVILLAS

Enguany la IX Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta, que tindrà lloc del 19 al 21 de maig, arriba carregada de novetats.

Aquest any l’eix temàtic de la Festa és l’arribada de la llum a Amposta i en aquest sentit Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries oferiran un espectacle especialment ideat per a l’ocasió (‘Lo Temps és vida’), el dissabte i el diumenge, amb cançons dedicades a celebrar l’arribada de la llum i que també descriuen la societat d’Amposta de principis del segle XX, quan creixen les associacions i la vida social.

A l’espectacle inaugural hi haurà un show simbòlic d’encesa del primer enllumenat públic. El pregó anirà a càrrec de Domingo Talarn, un dels responsables de l’arribada de la llum a la ciutat, personatge interpretat per Cebrià Forcada. També destaca l’espectacle de cloenda al Pont Penjant, on es demanarà a la ciutadania portar una caixa de mistos i el mòbil carregat.

Enguany també destaca l’ampliació de carrers i zones de la Festa amb activitats al barri del Grau o a la zona de l’embarcador /també hi haurà passejos pel riu Ebre amb el llaüt lo Sirgador.

Quant als espectacles i representacions que s’hi portaran a terme, s’han renovat un 75% dels guions. El director de la festa, Jordi Príncep, ha destacat la diversitat de l’oferta i dels gèneres que en formen part, des de música, cant, jota, balls, cine mut, teatre, circ o dansa, «per a tots els públics, gustos i sensibilitats».

El director ha explicat que «hem intentat fer un programa amb una representació de les tradicions i les cultures ebrenques, que ens puga representar a tots, i reflectir com la llum va canviar la vida de la societat».

A l’esmolet, el sereno o el pastor, el seu cavall, el gos i 300 ovelles, enguany s’hi uniran els personatges del carboner, el llimpiabotes o el sastre i l’aprenent.

En el marc de la Taula de Treball impulsada per la regidoria de Comerç i Mercat Municipal s’han dissenyat també noves accions de dinamització comercial i de la restauració. Hi destaquen el concurs d’aparadors, una nova edició de asta el Mercat de Nit per la Festa, que tindrà lloc després del pregó oficial o la I ruta turístico-comercial pels comerços d’Amposta. A més a més, els restaurants organitzaran l’últim sopar a les fosques.

Temas

  • EBRE

Lea También